Ροή εξελίξεων Παγκόσμιοι δείκτες

Login:
  Login
  site map | επικοινωνία
  αναζήτηση
   
 
Εκδηλώσεις

7 Απριλίου 2016 - Εκδήλωση παρουσίασης του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας

Ο Ελληνικός Κώδικας Βιωσιμότητας, ως ένα από τα εργαλεία και μεθοδολογίες που έχουν αναπτυχθεί στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020, αποτελεί μια επίκαιρη απάντηση-πρόταση στην ανάγκη διαμόρφωσης μιας μεθοδολογίας και ενός πρακτικού εργαλείου που ανταποκρίνεται όχι μόνο στο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/95/EU ως προς τη δημοσίευση μη-χρηματοοικονομικών πληροφοριών, αλλά συγχρόνως αποτελεί και μια δυναμική πλατφόρμα για την ενδυνάμωση και ανάδειξη του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των Οργανισμών/ Επιχειρήσεων με άξονα τη Βιώσιμη Ανάπτυξη για:

• την ενσωμάτωση των αρχών της Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Υπευθυνότητας στη λειτουργία τους,
• την ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητας των Ελληνικών Επιχειρήσεων,
• την εξεύρεση κεφαλαίων, μέσω της θετικής αξιολόγησης της χρηματοπιστωτικής αγοράς και των διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων,
• την ένταξη τους σε διεθνή Δίκτυα «Υπεύθυνων Προμηθευτών» και
• την ανταπόκριση τους στις απαιτήσεις  της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για δημοσιοποίηση μη-χρηματοοικονομικών στοιχείων (on disclosure of non-financial  information).

Παράλληλα, προσδίδει προστιθέμενη αξία στην υιοθέτηση πολιτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας, ενώ συμβάλλει στην εξωστρέφεια και στην ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας.

Η εκδήλωση παρουσίασης του Κώδικα θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου 2016 και ώρα 9.30 πμ στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας (Αιόλου 93, Αθήνα). Παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή στο 210 6898594 ή στο gsc@sustainablegreece2020.com μέχρι τις 4 Απριλίου 2016.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

18 Νοεμβρίου 2015 - "Η Κεφαλαιαγορά ως πόλος ανάπτυξης"

Ο Σύνδεσμος ΑΕ και ΕΠΕ διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 6.30 μμ με θέμα: «Η Κεφαλαιαγορά ως Πόλος Ανάπτυξης».

Ομιλητές:
- Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Κωνσταντίνος Μποτόπουλος
- Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών ΑΕ κ. Σωκράτης Λαζαρίδης

Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τα μέτρα που λαμβάνονται τόσο από το Χρηματιστήριο όσο και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ώστε να καταστήσουν ελκυστική και αξιόπιστη την χρηματιστηριακή αγορά.

Τη συζητηση θα συντονιζει η κα. Ιωάννα Αναστασοπούλου, Δ.Ν. Δικηγορος, Αν.Γεν.Γραμματεας Συνδεσμου ΑΕ & ΕΠΕ.

Τόπος Διεξαγωγής: αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου ΑΕ και ΕΠΕ, οδός Πανεπιστημίου 16, β’ όροφος, εντός στοάς.

Διάρκεια: 2 ώρες

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

"Η Κεφαλαιαγορά ως πόλος ανάπτυξης"28 Ιουλίου 2015 - Sustainability Forum 2015

Η Global Sustain (www.globalsustain.org) διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά το Sustainability Forum – a training, networking and professional development event το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του OTE Academy, στην Αθήνα.

Στο Forum θα συμμετάσχουν, όπως κάθε χρονιά, διεθνούς φήμης ομιλητές και ειδικοί σε θέματα εταιρικής υπευθυνότητας και αειφορίας.

Ξεχωρίζει η παρουσία του οργανισμού Principles for Responsible Investing, ο οποίος θα παρουσιάσει τις απαιτήσεις των υπεύθυνων επενδυτών από τις εισηγμένες εταιρείες, καθώς και ο παγκοσμίου φήμης ομιλητής και σύμβουλος αμερικάνικων Fortune 500 εισηγμένων εταιρειών, Bruce Piasecki από το AHC Group, o οποίος θα παρουσιάσει την επίδραση περιβαλλοντικών, κοινωνικών και θεμάτων εταιρικής διακυβέρνησης (ESG investing) στις τιμές των μετοχών των εισηγμένων επιχειρήσεων.

H Global Sustain αποτελεί το μοναδικό στην Ελλάδα οργανισμό ο οποίος είναι μέλος (signatory) του UN - supported Principles for Responsible Investing (www.unpri.org).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εγγραφές και χορηγικές δυνατότητες στο Sustainability Forum 2015 μπορείτε να επισκεφθείτε την διεύθυνση: http://sustainabilityforum.gr.    

Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ το κόστος συμμετοχής μπορεί να καλυφθεί από το ΛΑΕΚ/ΟΑΕΔ.

Η Ένωσή μας αποτελεί υποστηρικτή του Sustainability Forum και έχει εξασφαλίσει 10% έκπτωση στη συμμετοχή των μελών μας.

31 Μαρτίου 2015 - Athens Investment Forum

Με επιτυχία και υψηλή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Στρατηγικό Συνέδριο Athens Investment Forum που διοργάνωσαν η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) σε συνεργασία με την Boussias Communications, την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Το Συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και την υποστήριξη του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και αφορούσε στη συμβολή των εισηγμένων εταιρειών και του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο νέο, υπό διαμόρφωση, πρότυπο επιχειρηματικότητας με γνώμονα την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την ενεργειακή επάρκεια. 

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο Πρόεδρος της ΕΝΕΙΣΕΤ κ. Παναγιώτης Δράκος επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις δεν ζητούν κίνητρα και φοροαπαλλαγές, αλλά ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που να «κλειδώνει» τουλάχιστον για τις νέες επενδύσεις. Τόνισε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα πολλών εταιρειών το 2014 είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με το 2013, υπογραμμίζοντας ότι «η ανάπτυξη πλησιάζει».
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέγει πού θα επενδύσει και όχι να αποφασίζει το Υπουργικό Συμβούλιο ποιοι κλάδοι θα αναπτυχθούν.  Επιπλέον, ζήτησε την προώθηση και επανεκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε η χώρα να αποκτήσει σύντομα αξιοκρατικώς εκλεγμένους και μη κομματικούς λειτουργούς. Τέλος, πρότεινε την βελτίωση της παρούσας διαδικασίας των διαβουλεύσεων ώστε να γίνονται εγκαίρως, δηλαδή κατά την περίοδο της αναζήτησης του πρακτέου και πριν από την κατάθεση των νομοσχεδίων,  ρύθμιση που θα καταστήσει τις διαβουλεύσεις ουσιώδεις και χρήσιμες.


Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος από την πλευρά του απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση και τους εταίρους να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν σε μια συμφωνία και έναν έντιμο συμβιβασμό. Μάλιστα προειδοποίησε ότι αν υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις, χιλιάδες επιχειρήσεις θα κινδυνεύσουν με ξαφνικό θάνατο.
«Ζητούμε έναν έντιμο συμβιβασμό και όχι ρήξη που θα οδηγούσε το 80% των Ελλήνων κάτω από το όριο της φτώχειας, με ελλείψεις σε φάρμακα και καύσιμα και που θα καθιστούσε την Ελλάδα “Βενεζουέλα της Ευρώπης” σημείωσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, καλώντας και τους «εταίρους να αντιμετωπίσουν πιο ορθολογικά την ελληνική κρίση».

Ο Αν. Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης επισήμανε ότι «δεν έχουμε τετραετία μπροστά μας, έχουμε το σήμερα και το αύριο». Ο κ. Τσιρώνης υπογράμμισε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός ξεκάθαρου και σταθερού φορολογικού και αδειοδοτικού πλαισίου, τη σταθερότητα στις χρήσεις γης και την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, παρεμβάσεις που, όπως ανέφερε, αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Στις αδυναμίες της ευρωπαϊκής αγοράς κεφαλαίων στάθηκε ο κ. Benjamin Angel, Προϊστάμενος Μονάδας στη Γενική Διεύθυνση για Οικονομικές και Χρηματοδοτικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Όπως ανέφερε, το ευρωπαϊκό σύστημα στηρίζεται κατά κύριο λόγο στις τράπεζες, ενώ π.χ. στις ΗΠΑ βασίζεται περισσότερο στις αγορές (θεσμοί όπως venture capital, crowdfunding κ.ο.κ.), τονίζοντας ότι αν ίσχυαν τα δεδομένα των ΗΠΑ και στην Ευρώπη, τότε την τελευταία πενταετία θα είχαν χρηματοδοτηθεί 4.000 περισσότερες μεσαίες επιχειρήσεις, με ποσά της τάξης των 90 δισ. ευρώ.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η ενοποίηση και η ανάπτυξη των ευρωπαϊκών αγορών κεφαλαίου, η ενίσχυση των εργαλείων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από την αγορά και η άρση εμποδίων για πρόσβαση των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες της Κομισιόν.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για το ασφυκτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται από το 2010, το οποίο, παρά τα λάθη στην εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, κατέγραψε στο τέλος του 2014 θετικά μετρήσιμα αποτελέσματα, οπότε η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη.
Ο ίδιος, ωστόσο, κρίνει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της τάξεως άνω του 2,5% που έχει προβλεφθεί για το 2015 είναι ανέφικτος, εξαιτίας της αβεβαιότητας και του ελλείμματος ρευστότητας.

Στη σημασία του Χρηματιστηρίου ως μηχανισμού άντλησης κεφαλαίων, αλλά και στις καταλυτικές διαρθρωτικές αλλαγές που συντελούνται στην Ευρώπη, αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, τονίζοντας πως «θα χρειαστεί σημαντικός χρόνος επενδύσεων για να προετοιμαστούμε με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος».
«Οι ευκαιρίες άντλησης κεφαλαίων από την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα είναι πολλές, διότι όλο το οικοσύστημα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης.

O Αντιπρόεδρος του ΙΕΑ κ. Ευάγγελος-¶γγελος Πετρόπουλος παρουσίασε τη συμβολή του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης στην προώθηση της υγιούς και αειφόρου Επιχειρηματικότητας, τονίζοντας παράλληλα τον κρίσιμο ρόλο τον οποίο επιτελεί το Χρηματιστήριο Αξιών στην εναλλακτική χρηματοδότηση και άντληση των  κεφαλαίων που απαιτούνται για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας, ενώ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα η Ελλάδα να αποτελέσει σταθερό επενδυτικό προορισμό.

Η Γενική Γραμματέας της EUROPEAN ISSUERS (EI) κυρία Susannah Haan, αφού έκανε εκτενή παρουσίαση του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, αναφέρθηκε στους ποικίλους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αντλήσουν χρηματοδότηση οι ευρωπαϊκές, και κατ’ επέκταση και οι ελληνικές, επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος της NUNTIUS Χρηματιστηριακής κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης ανέπτυξε τα απαραίτητα κίνητρα και τις αναγκαίες, ευνοϊκές συνθήκες στην ελληνική οικονομία, έτσι ώστε να μετατραπεί η χώρα μας σε ένα υψηλού επιπέδου χρηματοοικονομικό κέντρο. Επισήμανε την ανάγκη για χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και αποφυγή διπλής φορολογίας, για οργανωμένες ιατρικές Υπηρεσίες, υψηλού μορφωτικού επιπέδου Ανθρώπινο Δυναμικό, αναπτυγμένες Τηλεπικοινωνίες, σταθερό και φιλοαναπτυξιακό Πολιτικό και Νομικό σύστημα.

«Η σημερινή κεφαλαιοποίηση των 50 δισ. ευρώ δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση τις δυνατότητες των εισηγμένων εταιρειών» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΝΕΙΣΕΤ κ. Γιώργος Κούμπας, προσθέτοντας ότι θα πρέπει με τη χρήση των επενδυτικών εργαλείων που υπάρχουν να επιτευχθεί η επιστροφή του Έλληνα επενδυτή στο Χρηματιστήριο.
 «H περιουσία του Δημοσίου πρέπει να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών και δι’ αυτού να διατεθεί μαζί με τις ήδη εισηγμένες -κατά προτίμηση- στο ελληνικό επενδυτικό κοινό, με φορολογικά κίνητρα.
Αντίστοιχα κίνητρα πρέπει να δοθούν για τον επαναπατρισμό των ελληνικών κεφαλαίων του εξωτερικού, με στόχο να επενδυθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών.»
«Η αλλαγή του επενδυτικού κλίματος θα προκαλέσει και αύξηση των κρατικών εσόδων, οι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να γίνονται μέσω ΧΑ. Οι εισηγμένες εταιρείες μπορούν να γίνουν σημαιοφόροι της ανάπτυξης», κατέληξε.

«Η συντεταγμένη προσπάθεια όλων των φορέων είναι βασική και θεμελιώδης προϋπόθεση για την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Euroxx Xρηματιστηριακής κ. Giuseppe Giano.
Ο κ. Giano αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα μεγάλη ύφεση που τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί τόσο ο κλάδος των χρηματιστηριακών εταιρειών όσο και η χρηματιστηριακή αγορά, συμπληρώνοντας ωστόσο πως το γεγονός ότι οι ξένοι επενδυτές κατέχουν περί του 60% της κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τις εγχώριες εταιρείες.
Η στρατηγική επιδίωξη όλων θα πρέπει να είναι, σύμφωνα με τον κ. Giano, η διατήρηση αλλά και αύξηση της συμμετοχής των ξένων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο των ελληνικών εταιρειών.

Η Διευθύντρια Εξυπηρέτησης Εκδοτριών της κύριας και εναλλακτικής αγοράς του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κυρία Γεωργία Μουρλά παρουσίασε τις λύσεις χρηματοδότησης από το Χρηματιστήριο. Πέρα από τα κλασικά μέσα που διαθέτει, σύμφωνα με την κυρία Μουρλά, το Χρηματιστήριο μπορεί να συμβάλει με νέα εργαλεία και νέες λύσεις χρηματοδότησης όπως τα listed investment funds, τα project bonds και τις ειδικές ρυθμίσεις για project financing. Επισήμανε ότι όλα αυτά τα νέα σχήματα μπορούν να συμβάλουν στην μεταφορά πόρων στον ελληνικό παραγωγικό ιστό με τη συμμετοχή διεθνών επενδυτών. 

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΛΠ Α.Ε κ. Σταύρος Χατζάκος παρουσίασε το ζήτημα των  Αναπτυξιακών Επενδύσεων μέσω εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης και παρουσιάζοντας το επενδυτικό έργο του ΟΛΠ αναφέρθηκε εκτενώς στις αυξημένες δυνατότητες και τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν τα επενδυτικά σχέδια που προκύπτουν από την αξιοποίηση διαφορετικών πηγών χρηματοδότησης.

Η Group Investor Relations Officer του ομίλου ΤΙΤΑΝ Α.Ε. κυρία Αφροδίτη Σύλλα παρουσίασε αναλυτικά την επενδυτική δραστηριότητα του ομίλου σε όλο τον κόσμο και επισήμανε την αξία της καλής εταιρικής φήμης και αξιοπιστίας ως προϋπόθεση για την άντληση χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

Τέλος, ο Διευθυντής Στρατηγικής Επικοινωνίας & Ανάλυσης Αγορών του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Παντελής Λάμπρου παρουσίασε τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.  Ανέφερε ότι η διεθνής κατεύθυνση είναι η αγορά να τεθεί στο επίκεντρο της οικονομικής και επενδυτικής ζωής.  Ο κ. Λάμπρου ανέπτυξε τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική αγορά μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο αξιολόγησης των επενδύσεων, μηχανισμός προσέλκυσης κεφαλαίων και διάχυσης του πλούτου στην κοινωνία στο πλαίσιο των παραπάνω εξελίξεων.

Κύριο χαρακτηριστικό του Συνεδρίου και δείγμα ενδιαφέροντος για την επίκαιρη θεματολογία του, αποτέλεσε το αυξημένο ενδιαφέρον από την πλευρά των συμμετεχόντων και ο εποικοδομητικός διάλογος ο οποίος διεξήχθη με αφορμή τις τοποθετήσεις των ομιλητών.

6 & 7 Νοεμβρίου 2014 - Ευρω-Μεσογειακό Επιχειρηματικό Φόρουμ “Μed Business Days”

Η Medef International, το διεθνές Τμήμα του Γαλλικού Εργοδοτικού Φορέα MEDEF, διοργανώνει Ευρω-Μεσογειακό Επιχειρηματικό Φόρουμ “Μed Business Days” στη Μασσαλία στις 6-7 Νοεμβρίου 2014. Αντίστοιχη εκδήλωση είχε οργανώσει με επιτυχία ο ο ΣΕΒ το 2009 στην Αθήνα, καθώς και η Medef International το 2008 στη Μασσαλία.

Στο Φόρουμ αναμένεται να μετάσχουν 350 επιχειρήσεις από τη Γαλλία και άλλες χώρες της Μεσογείου και μεταξύ άλλων θα υπάρχει δυνατότητα για προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις που μπορούν να κλεισθούν κατά την εγγραφή στο site του Φόρουμ.

Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι στην ηλεκτρονική διεύθυνση
http://www.medbusinessdays.com/index_site.php?affich=Inscriptionwww.upe13.com/&utm_source=newsletter_234&utm_medium=email&utm_campaign=6-7-novembre-les-med-business-days-reviennent-a-marseille ενώ εδώ μπορείτε να δείτε την λίστα των εταιρειών που έχουν εγγραφεί μέχρι τώρα.

Η εκδήλωση προσφέρεται για επιχειρηματική δικτύωση και επαφές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://medbusinessdaysb2b.converve.com (άνευ κόστους), ενώ παρακαλούνται να ενημερώσουν ταυτόχρονα τον ΣΕΒ (κ. Ιωάννη Πατσιαβό, Senior Advisor in Business Council International Activities, email: patsiavos@sev.org.gr).

23 & 24 Οκτωβρίου 2014 - Συνέδριο «Χρηματοδοτώντας την ανάπτυξη»

Η οργάνωση A-Energy, που δημιουργήθηκε το 2012 με στόχο την δημιουργία ενός μόνιμου φόρουμ συστηματικής ενημέρωσης των παραγόντων της αγοράς για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Χρηματοδοτώντας την ανάπτυξη» την Πέμπτη 23 και 24 Παρασκευή Οκτωβρίου 2014 στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Λεωφόρος Αθηνών 110).

Βασικοί στόχοι της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται με την ευγενική συνεργασία και υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, της Εθνικής Τράπεζας, της ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ. και άλλων σημαντικών χρηματοοικονομικών οργανισμών αλλά και επενδυτών, είναι:

Πρώτον, η εξειδικευμένη ενημέρωση σχετικά  με το πολύ επίκαιρο θέμα των επιχειρηματικών  δανείων σε καθυστέρηση, όπου ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο προτεινόμενο θεσμικό πλαίσιο από την Πολιτεία, στις σχετικές προτάσεις των τραπεζών, όπως επίσης και των επιχειρηματικών φορέων.

Δεύτερον, η  πρωτότυπη  ενημέρωση από τράπεζες, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και επενδυτικούς οίκους της Ελλάδας και του εξωτερικού, προς τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις σε σχέση με την εισαγωγή νέων εργαλείων χρηματοδότησης όπως:

• Η δυνατότητα εισαγωγής ομολόγων έργου (project bonds) στην αγορά ομολόγων μεγάλων επενδυτικών έργων.
• Ο μηχανισμός για τη χρηματοδότηση Επιχειρηματικών Σχεδίων (project finance).
• H χρηματοδότηση έργων/μελετών μέσω του Ταμείου Connecting Europe Facility (CEF).
• Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο επενδυτικών σχημάτων (listed investment funds).
• Η δημιουργία εργαλείων ειδικού σκοπού άντλησης κεφαλαίων.
• Οι Νέες Αγορές (Early Stage Market – Crowd funding).
• Ο μηχανισμός για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
• Οι  δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω Επενδυτικής Τράπεζας.
• Η παραπέρα ανάπτυξη έργων με την μέθοδο ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα). 

Τέλος, ειδικά για τις νέες επιχειρήσεις θα υπάρξουν παρουσιάσεις των υπαρχουσών δυνατοτήτων μέσω εξειδικευμένων επενδυτικών funds.

Ανάμεσα στους ομιλητές που θα συμμετάσχουν θα είναι και ο κ. Παναγιώτης Δράκος, πρόεδρος της ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ., ενώ ειδικά για τις εταιρείες μέλη της Ένωσης που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου έχουν οριστεί ειδικές τιμές που μπορείτε να βρείτε στο αρχείο με τους όρους συμμετοχής.

Σχετικά αρχεία:
Πρόσκληση
Πρόγραμμα
Όροι συμμετοχής
Δελτίο Τύπου

22 Οκτωβρίου 2014 - Digital Banking Conference 2014

Η Ethos Media S.A. και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνουν το Digital Banking Conference 2014 με τίτλο "Fast forward into the digital era"  την  Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Λεωφόρο Συγγρού 103-105).
 
Το συνέδριο θα προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους την ευκαιρία να συμβάλουν στη διαμόρφωση του συναρπαστικού κόσμου των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Κορυφαία στελέχη του τραπεζικού κλάδου και των μεγαλύτερων εταιρειών πληροφορικής που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτείας, του ακαδημαϊκού χώρου, σύμβουλοι και εμπειρογνώμονες, θα αναδείξουν τους τρόπους με τους οποίους οι ψηφιακές τεχνολογίες οδηγούν τις τράπεζες στην "επόμενη ημέρα".

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ. ενώ ειδικά για τις εταιρείες μέλη της παρέχεται η δυνατότητα για περιορισμένο αριθμό δωρεάν συμμετοχών με σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν την συμμετοχή τους με email στην διεύθυνση info@eneiset.gr, όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Σχετικά αρχεία:
-
Πρόσκληση
- Ενημερωτικό έντυπο
- Πρόγραμμα

19 Ιουνίου 2014 - 7ο Ασφαλιστικό Συνέδριο Insurance Conference

Το 7ο  ασφαλιστικό συνέδριο Insurance Conference με τίτλο «Η νέα σχέση ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολάβησης» θα διεξαχθεί την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014  στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής (Λ. Συγγρού 103 – 105, Αθήνα) από τα Ethos Events και το μηνιαίο ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι νέοι όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας της διαμεσολάβησης και θα δοθούν κατευθύνσεις για τη χρήση της τεχνολογίας στις υπηρεσίες των διαμεσολαβούντων. Επίσης, θα αναλυθούν τα ζητήματα εκπαίδευσης, οργάνωσης και υποδομής των εταιρειών διαμεσολάβησης, η λειτουργία διαμεσολάβησης στο εξωτερικό και τα προϊόντα Tailor Made.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

• ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ
• ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
• ΔΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ -ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ 
• ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ. και η παρακολούθησή του είναι δωρεάν για τα μέλη της Ένωσης.

Για το πρόγραμμα ακολουθείστε το παρακάτω link: http://insurance.ethosevents.eu/wp-content/uploads/sites/10/2014/05/Insurance-Conference_Public-Agenda-in-greek_11.06.14.pdf
 
Για πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας:
κ. Κωνσταντίνος Σαλβαρλής
Conferences Manager, Ethos media S.A Τηλ.: 210 998 4909
E- mail: salvarlis.k@ethosmedia.eu

26 Ιουνίου 2014 - Ημερίδα του ΕΒΕΑ για την Διαιτησία και την Διαμεσολάβηση

Από το Τμήμα Διαιτησιών του Κέντρου Διαμεσολάβησης του ΕΒΕΑ ενημερωθήκαμε ότι διοργανώνονται ημερίδα και workshops σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ΕΒΕΑ με θέμα «Εναλλακτικοί Τρόποι Επίλυσης Διαφορών – Διαιτησία και Διαμεσολάβηση στην Υπηρεσία του Επιχειρηματία και του Πολίτη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 και ώρα 10:00 στο κτίριο του Ε.Β.Ε.Α, Ακαδημίας 7 (Αίθουσα ΕΡΜΗΣ, 6ος όροφος).

Επισημαίνουμε ότι η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων πρέπει να δηλωθεί μέχρι την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 στο Τμήμα Διαιτησιών - Κέντρο Διαμεσολάβησης Ε.Β.Ε.Α.( e-mail: arbitrary@acci.gr, fax: 2103624341 , 2103616464) με την συμπλήρωση του σχετικού εντύπου.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

27 Μαΐου 2014 - 4ο Ετήσιο CAPITAL LINK CSR Forum

Το Capital Link CSRinGreece διοργανώνει το 4ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου 2014 στην Αθήνα στο Χίλτον υπό την Αιγίδα της «Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων» και του «Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών» και την υποστήριξη της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών.

Επιχειρηματίες από την Ελλάδα και από την Ομογένεια θα έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους Συλλόγων από όλη την Ελλάδα διευκολύνοντας την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, με αποτέλεσμα την επικοινωνία μεταξύ του κοινωνικού  και επιχειρηματικού κόσμου.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί η απονομή του «2014 Capital Link CSR in Greece Leadership Award» στον κύριο John Catsimatidis, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Red Apple στη Νέα Υόρκη, ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, παρουσιάζοντας τη βοήθεια της Ομογένειας προς την Ελλάδα.  

Μπορείτε να διαβάσετε την πρόσκληση εδώ.

7 Φεβρουαρίου 2014 - Κορεατική Διεθνής Έκθεση Ποτών

Από το γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Σεούλ λάβαμε ενημέρωση για την κορεατική διεθνή έκθεση ποτών «Seoul International Wines & Spirits EXPO» (17-19 Απριλίου 2014). Ακολουθεί το κείμενο της Πρεσβείας, ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες για την κορεατική αγορά κρασιού.

Από 17 έως 19/4/2014 θα διοργανωθεί η Seoul International Wines & Spirits EXPO (www.siwse.com), η οποία είναι η σημαντικότερη κορεατική διεθνής έκθεση ποτών. Διοργανωτής είναι ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Κρασιών και Οινοπνευματωδών Ποτών. Η έκθεση καλύπτει 7.776 τ.μ., με τη συμμετοχή 200 εκθετών από 20 χώρες και την επισκέπτονται 30.000 άτομα. Τις δυο πρώτες ημέρες η έκθεση είναι ανοικτή μόνο για εμπορικούς επισκέπτες, οι οποίοι υπολογίζονται σε 3000.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές ως εξής: Τηλ. 82-2-761-2512, Φαξ 82-2-761-2517,
intosws@gmail.com

Η Κορεατική αγορά κρασιού τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ταχύτατα. Σε αυτό συνέβαλε και η άρση των δασμών, μετά τη σύναψη συμφωνιών ελευθέρων συναλλαγών με τις σημαντικότερες χώρες παραγωγής κρασιού, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και τη Χιλή.

Οι κορεατικές εξαγωγές έφτασαν το 2013 τα $ 172 εκατ., σε σύγκριση με μόλις $ 20 εκατ. το 2000. Τα επόμενα χρόνια η ραγδαία αυτή άνοδος αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς το κρασί εξακολουθεί να έχει πολύ μικρό μερίδιο στην αγορά οινοπνευματωδών ποτών, η οποία κυριαρχείται από την εγχώρια μπύρα και τα παραδοσιακά κορεατικά ποτά. Τελευταία παρατηρείται σημαντική κινητικότητα και στην αγορά μπύρας με αύξηση του ενδιαφέροντος και για τις εισαγόμενες μπύρες.

Παρόλα αυτά η προώθηση ελληνικού κρασιού στην κορεατική αγορά δεν αποτελεί εύκολο εγχείρημα. Οι Κορεάτες καταναλωτές εξακολουθούν να ταυτίζουν το κρασί με συγκεκριμένες χώρες, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα.

Όμως η αγορά έχει πολύ καλές προοπτικές και αποτελεί πρόκληση για τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι επιβάλλεται η ανάληψη μιας οργανωμένης και επίμονης προσπάθειας, η οποία θα χρειασθεί χρόνο για να αποδώσει.  

Το Γραφείο ΟΕΥ θα παράσχει κάθε βοήθεια σε ελληνικές επιχειρήσεις που θα ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν.

8 Νοεμβρίου 2013 - Συνέδριο για την Εταιρική Διακυβέρνηση και τον Εσωτερικό Έλεγχο

Η Ernst & Young, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Εσωτερικού Ελέγχου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Εταιρική Διακυβέρνηση και Εσωτερικός Έλεγχος στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Λεωφ. Συγγρού 103-105).

Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές και φορείς της αγοράς, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ. κ. Παναγιώτης Δράκος.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε την πρόσκληση του συνεδρίου καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα.

26 Σεπτεμβρίου 2013 - Παρουσίαση μελέτης για την κινεζική οικονομία

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Υπουργείο Εξωτερικών, θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9.30 π.μ., στους χώρους του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, Αθήνα), ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση της μελέτης "Position Paper 2013-2014" του Ευρωπαϊκού Επιμελητηρίου της Κίνας.

Η εν λόγω μελέτη περιγράφει τις συνθήκες της κινεζικής οικονομίας, αναλυτικά ανά τομέα καίριας σημασίας για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ήδη ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν εκεί, εμπεριέχει εμπειρίες και καλές πρακτικές ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και, γενικά, εμπεριέχει χρήσιμες πληροφορίες για το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον στην Κίνα, αποτελώντας ένα επιπρόσθετο καλό πληροφοριακό εργαλείο για κάθε επιχείρηση με εξαγωγικό ή επενδυτικό ενδιαφέρον για την κινεζική αγορά. Τη μελέτη θα παρουσιάσει στην Ελλάδα ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Κίνα dr Stefan Sack.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το δελτίο συμμετοχής στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΕΒΕΑ, υπόψη κας Ρέτζεκα, ηλ. δ/νση tretzeka@acci.gr, φαξ 210 3382378 (τηλ. επικοινωνίας 210 3382242), με κοινοποίηση στη Β8 Δνση, ηλ. δ/νση b08@mfa.gr, φαξ 210 3682771 (τηλ. επικοινωνίας 210 3682765, 2766).

16 Σεπτεμβρίου 2013 - Greece Privatization and Investment Forum

Εν μέσω της προσπάθειας για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τα Euromoney Conferences διοργανώνουν το “Greece Privatization and Investment Forum” την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο InterContinental όπου μεγάλοι επενδυτές από το εξωτερικό θα έχουν την δυνατότητα να συναντηθούν με σημαντικούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της χώρας. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κ.κ. Γιάννης Στουρνάρας, Υπουργός Οικονομικών και Νότης Μηταράκης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ. υποστηρίζει την εκδήλωση ως χορηγός.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.euromoneyconferences.com/greece.html.

12 Σεπτεμβρίου 2013 - Εκδήλωση για το κούρεμα των Κυπριακών τραπεζών και την προσφυγή στην Διεθνή Διαιτησία

Η δικηγορική εταιρεία KYROS LAW OFFICES μας έστειλε πρόσκληση για τις εταιρείες μέλη μας σχετικά με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου στο King George για την ενημέρωση επενδυτών για δυνατότητες προσφυγής σε νομική υποστήριξη κατά της Κυβέρνησης της Κύπρου μετά το κούρεμα των Κυπριακών τραπεζών.

Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στην επισυναπτόμενη πρόσκληση.

10 Σεπτεμβρίου 2013 - Εκδήλωση για την Εξωστρέφεια και την Ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων10 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημερωτική Εκδήλωση συνδιοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ) με θέμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ- ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΙ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013, στις 17:00 στο Κτίριο του ΟΠΕ, Μαρίνου Αντύπα 86, 163 36 Ηλιούπολη.

Στην εκδήλωση εξειδικευμένα στελέχη της ΕΛΑΝΕΤ και σύμβουλοι επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν όλες τις πτυχές του προγράμματος και τους βέλτιστους τρόπους αξιοποίησής του, με στόχο την υποστήριξη τόσο των ΜΜΕ, όσο και υπό προϋποθέσεις και των μεγάλων επιχειρήσεων, για την έναρξη/συνέχιση της εξωστρεφούς ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικής τους δράσης, καθώς και την τόνωση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές.

Πρόσκληση
Δήλωση συμμετοχής

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται για την κοινοποίηση των απαντήσεων τους και στον ΠΣΕ.

9 Ιουλίου 2013 - Digital Banking Money Conference 2013

Η Ethos Media S.A. και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνουν, υπό την αιγίδα της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, το Digital Banking Money Conference με κεντρικό θέμα «Τράπεζες 2.0: Ενοποίηση πληροφοριακών συστημάτων και ψηφιακές πληρωμές», την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013, στο Divani Caravel Hotel, στην Αθήνα.

Το συνέδριο έχει στόχο να παρουσιάσει τις νέες τάσεις και δυνατότητες που προσφέρουν στον τραπεζικό κλάδο οι ψηφιακές τεχνολογίες, αλλά και να αναλύσει πώς οι λύσεις και τα συστήματα πληροφορικής αποτελούν το σημείο – κλειδί προκειμένου να υλοποιηθεί, χωρίς προβλήματα και ταχύτερα η ενοποίηση των τραπεζών.

Θεματικές ενότητες:
 Η ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων, κλειδί για την επόμενη φάση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος
 Η μετάβαση στις ψηφιακές πληρωμές
 Η εποχή της ηλεκτρονικής τραπεζικής
 Το τραπεζικό κατάστημα του μέλλοντος

Στους ομιλητές του συνεδρίου περιλαμβάνονται:

Υπεύθυνος Προγράμματος: Δημήτρης Μαλλάς, Δημοσιογράφος, Ημερησία

- Δημήτριος Πτωχός*, Επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού
- Χάρης Θεοχάρης*, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Υπουργείο Οικονομικών
- Αθανάσιος Γεραμάνης, Country Head of Greece, Mastercard Europe

- Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, Γενικός Διευθυντής,  Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ)
- Γιάννης Γραμματικός, Γενικός Διευθυντής Marketing, Citibank
- Γιάννης Καμέτας, Ειδικός Συνεργάτης στη Δ/νση Συναλλακτικής Τραπεζικής, Όμιλος Εθνικής Τράπεζας
- Χάρης Καρώνης, Διευθύνων Σύμβουλος , Viva Payments AE
- Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, GLOBO
- Γιώτα Παπαρίδου, Β΄ Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ)
- Σωτήρης Συρμακέζης, Γενικός Διευθυντής, Όμιλος Τράπεζα Πειραιώς
- Espen Tranoy, Managing Director, First Data Hellas
- Δαμιανός Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής Λειτουργικής Στήριξης Τράπεζας & Ομίλου, Εθνική Τράπεζα

* Η συμμετοχή τους αναμένεται να επιβεβαιωθεί.

Σε ποιους απευθύνεται:
Το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότερα από 200 ανώτερα και ανώτατα στελέχη τραπεζών, θεσμικοί επενδυτές,  εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, θεσμικών οργανισμών και ιδρυμάτων, σύμβουλοι και στελέχη εταιρειών τεχνολογίας και προμηθευτών του κλάδου.

Ειδικά, από τον τραπεζικό κλάδο αφορά στελέχη των διευθύνσεων:
 Πληροφορικής (IT)
 Λιανικής Τραπεζικής
 Στρατηγικής
 Πολυκαναλικής Στρατηγικής
 Οργάνωσης
 Τεχνολογίας
 Marketing
 Εξυπηρέτησης πελατών
 Διαχείρισης Κινδύνων & Συμμόρφωσης
 Δικτύων
 Διαχείρισης Απαιτήσεων
 Οικονομικών
 Private Banking
 Wealth Management
 Επενδύσεων
 Κατά τόπους υποκαταστημάτων, κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://moneyconferences.com/conference.asp?catid=2021

17 Ιουνίου 2013 - Insurance Money Conference 2013

H Ethos Media S.A., διοργανώτρια εταιρεία των επιχειρηματικών καταξιωμένων συνεδρίων Money Conferences, και το μηνιαίο ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World, διοργανώνoυν το 6ο ασφαλιστικό συνέδριο Insurance Money Conference με τίτλο «Η ασφαλιστική αγορά την επόμενη 5ετία: Επαγγελματικά Ταμεία - Νέες ασφαλιστικές ανάγκες - Είσοδος της τεχνολογίας - Εξωστρέφεια και συνεργασίες - Ασφαλιστική απάτη». Το φετινό συνέδριο, θα διεξαχθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Το φετινό συνέδριο στοχεύει μέσα από τις θεματικές του ενότητες, τους καταξιωμένους ομιλητές, τα κορυφαία στελέχη της αγοράς και τους τεχνοκράτες προσκεκλημένους, να δώσει χρηστικές πληροφορίες και πρακτικές λύσεις και ακόμα να αποτελέσει πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των ασφαλιστικών εταιρειών, την αξιοπιστία του κλάδου, τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού, εποπτικού και κανονιστικού περιβάλλοντος, στην υιοθέτηση νέων μεθόδων παραγωγής εργασιών, καινοτόμων στρατηγικών και «εργαλείων» πωλήσεων και άλλων καθοριστικών θεμάτων.

Θέματα που θα συζητηθούν:
- Επαγγελματικά Ταμεία και Ιδιωτική Σύνταξη: Συνεργασία ιδιωτών με δημόσιο - Οι νέες προοπτικές
- Νέα προϊόντα στους κλάδους: Υγεία, Αυτοκίνητο, Σύνταξη, Διαχείριση Κεφαλαίων
- Εξωστρέφεια και Συνεργασίες - Ο σημαντικός ρόλος της αντασφάλισης
- Ασφαλιστική απάτη:  Κόστος αντιμετώπισης έναντι κόστους μη αντιμετώπισης

Η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών θέτει για ακόμη μία φορά υπό την αιγίδα της το συνέδριο, στηρίζοντας πάντα την ποιότητα που εξασφαλίζεται από την διοργάνωση της Ethos Media.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το πρόγραμμα. Για περσσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Κωνσταντίνο Σαλβαρλή, Conferences Manager, Ethos media S.A., (Τηλ.: 210 998 4909E-mail: salvarlis.k@ethosmedia.eu).

11 Απριλίου 2013 - Τελετή βράβευσης για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) με σκοπό να προαγάγει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο με στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία αλλά και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για μια μακρόπνοη και βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από τις αρχές και αξίες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, με την υποστήριξη μεταξύ άλλων και από την ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ., ανέλαβε την υλοποίηση των βραβείων στην Ελλάδα και οργανώνει την τελετή βράβευσης και απονομής επαίνων σε επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στον νέο αυτό θεσμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Τρίτη 23 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος) και ώρα 17.30.

Η εκδήλωση αποτελεί το αποκορύφωμα μιας διαδικασίας που άρχισε στις 3 Δεκεμβρίου 2012 και ολοκληρώθηκε στις 11 Απριλίου 2013. Στο διάστημα αυτό, τριάντα μεγάλες και οκτώ μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπέβαλαν τα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζουν. Από αυτές, δύο θα βραβευθούν (μία μεγάλη και μία μικρομεσαία), ενώ θα απονεμηθούν και δύο έπαινοι ανά κατηγορία.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο κ. Peter Economides με θέμα “Τhe Importance of ΓΙΝΕΤΑΙ”. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ την σχετική πρόσκληση.

10 Απριλίου 2013 - Εκδήλωση “Peloponnese: Open for Business”

Ο Οργανισμός Invest in Greece μάς ενημέρωσε για εκδήλωση την οποία διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Πρεσβεία του Καναδά με θέμα “Peloponnese: Open for Business” την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 , 13.30, στο “Θέατρον”. Μπορείτε να δείτε εδώ την σχετική πρόσκληση.

21 Δεκεμβρίου 2012 - Παρουσίαση νέου θεσμού για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Αναδημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη που αφορά την προκήρυξη των Ευρωπαϊκών  Βραβείων για την ΕΚΕ και στην Ελλάδα. Η εκδήλωση παρουσίασης των βραβείων έγινε την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου. Ο νέος θεσμός τελεί υπό την συνυποστήριξη της ΕΝΕΙΣΕΤ.

20 Νοεμβρίου 2012 - Συνέδριο Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της 30ης Νοεμβρίου 2012

Στο Αμφιθέατρο Θεοδώρου Β. Καρατζά στο Μέγαρο της Εθνικής Τράπεζας θα λάβει χώρα συνέδριο με θέμα «Ελληνική κεφαλαιαγορά: οι προκλήσεις της κρίσης».  Η Πρόσκληση και το Πρόγραμμα δημοσιεύονται εδώ για ενημέρωσή σας.

10 Οκτωβρίου 2012 - Insurance Money Conference 2012

Τα Money Conferences και το περιοδικό Insurance World της Ethos Media S.A. προχωρούν για 5η συνεχόμενη χρονιά στην διοργάνωση του Insurance Money Conference 2012 με τίτλο «Ασφαλιστικές Εταιρείες & Διαμεσολαβούντες: Στρατηγικές Επιτυχίας στο Νέο Οικονομικό Περιβάλλον»  (11/10/2012, Athenaeum InterContinental).

Το φετινό κορυφαίο ασφαλιστικό συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την συνχορηγία της ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ., εστιάζοντας στο μέλλον των ασφαλιστικών εταιρειών και τις προκλήσεις που καλούνται να διαχειριστούν με επάρκεια προκειμένου να αναπτυχθούν, στοχεύει να επικεντρωθεί στις αλλαγές που συμβαίνουν στις εργασίες των εταιρειών και των επαγγελματιών του κλάδου, στον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού, εποπτικού και κανονιστικού περιβάλλοντος, στις νέες μεθόδους παραγωγής εργασιών, στα καινούργια «εργαλεία» πωλήσεων, στην εξέλιξη των καναλιών διανομής, στην προσαρμογή των διαμεσολαβούντων σε διαφορετικές από το παρελθόν διαδικασίες και όρους συνεργασιών με τις εταιρείες και σε άλλα σημαντικά ζητήματα.

Θεματικά πάνελ συνεδρίου:
Panel I: Οι ασφαλιστικές εταιρείες μπροστά στο νέο χρηματοοικονομικό περιβάλλον
Panel II: H ετοιμότητα των ασφαλιστικών στις απαιτήσεις της Solvency II και της εποπτικής αρχής
Panel III: Τα οφέλη της συνεργασίας ιδιωτικής και δημόσιας ασφάλισης
Panel IV: Το μέλλον της διανομής ασφαλιστικών προϊόντων: Agency, bankassurance ανεξάρτητο δίκτυο, direct πωλήσεις και άλλοι ανερχόμενοι μέθοδοι προώθησης εργασιών
Panel V: Οι αναγκαίοι προσανατολισμοί της διαμεσολάβησης για την ποιοτική αναβάθμιση και παραγωγική ανάπτυξη του κλάδου

Πρόγραμμα συνεδρίου

12 Ιουλίου 2012 - «Οικοδομώντας μια Νέα Ελλάδα»: Road Show Νέας Υόρκης 29ης-30ης Νοεμβρίου 2012

Πιστή στην παράδοση η Capital Link διοργανώνει το 14ο Forum στην Νέα Υόρκη για τις Ελληνικές εισηγμένες που θέλουν να προγραμματίσουν συναντήσεις με τραπεζίτες, χρηματιστές, αναλυτές και άλλους ενδιαφερόμενους επενδυτές  στην Νέα Υόρκη.  Έχουμε ήδη στείλει σε όλες τις εισηγμένες το Ενημερωτικό Δελτίο 74 αλλά λάβαμε και πρόσθετες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Φέτος το θέμα θα είναι «Οικοδομώντας μια Νέα Ελλάδα» και κύριος ομιλητής θα είναι ο Κύριος Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων. 

Στο Συνέδριο της Capital Link οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με όσους θέλουν να πληροφορηθούν τις εξελίξεις σε κάθε εταιρεία, αλλά και τις εκτιμήσεις των Ελληνικών εταιρειών για τις προοπτικές της Ελλάδος.  Όσοι έχουν λάβει μέρος σε προηγούμενα Fora της Capital Link γνωρίζουν το άρτιο της οργάνωσής τους, το οποίο εγγυάται και την επιτυχία του φετινού.  Εδώ μπορείτε να δείτε την σχετική πρόσκληση του διοργανωτή.

Η αλήθεια είναι ότι ύστερα από μια τρικυμιώδη τριετία, η χώρα μας αρχίζει να εισέρχεται σε πιο ήρεμα νερά, και όπως είπε πρόσφατα ο Καθηγητής Κύριος Γιάννης Στουρνάρας, Υπουργός Οικονομικών, άρχισε να διαφαίνεται «φως στο βάθος του τούνελ, αν και η σήραγγα είναι μεγάλου μήκους».  Σε αυτό το τούνελ πιστεύουμε ότι έχουν εισέλθει και οι εταιρείες μας και ο ενδεχόμενος φιλόδοξος τίτλος του Forum αρχίζει να μοιάζει όλο και πιο χειροπιαστός.  Τον Νοέμβριο εξ άλλου θα γνωρίζουμε και εμείς, αλλά και οι ξένοι σύνεδροι, τον βαθμό με τον οποίο η Ελλάδα έχει εισέλθει στην ανάκαμψη, για την οποία εμείς τουλάχιστον στην ΕΝΕΙΣΕΤ, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία παρά τα επίμονα σχόλια μιας στρατιάς ολόκληρης προφητών, μιμητών της Κασσάνδρας…

19 Ιουνίου 2012 - Capital Link’s 14th Annual Investor Forum on Greece

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου η γνωστή μας Capital Link υπό την καθοδήγηση των Νίκου και Όλγας Μπορνόζη θα διεξαγάγει το 14ο Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο στην Νέα Υόρκη.  Η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών έχει εξ αρχής υποστηρίξει τον θεσμό αυτό και έχει επίσης παροτρύνει τις εταιρείες μέλη της που ενδιαφέρονται για το Αμερικανικό επενδυτικό κοινό να λάβουν μέρος στην εκδήλωση.

Φέτος το Συνέδριο θα επικεντρωθεί  στις μακρο-οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη και στις μεταξύ τους σχέσεις.  Θα αναλυθούν οι προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας και των ιδιωτικοποιήσεων, οι οποίες βέβαια θα αποτελέσουν και θέμα ειδικού ενδιαφέροντος για τους Αμερικανούς επενδυτές.  Μέχρι τον Νοέμβριο θα έχουν οπωσδήποτε αποκρυσταλλωθεί τα σχέδια της νέα κυβέρνησης και θα μπορούν να παρουσιαστούν στο επενδυτικό κοινό.  Οι εταιρείες μας εξάλλου θα είναι σε θέση να διαμορφώσουν ακριβέστερη εικόνα για τις προοπτικές τους και παράλληλα οι διαχειριστές χαρτοφυλακίων των ΗΠΑ θα μπορούν, στηριζόμενοι σε αυτές τις πληροφορίες, να προετοιμάσουν τα επενδυτικά τους προγράμματα για το 2013.  Φυσικά θα υπάρξουν και οι καθιερωμένες ιδιωτικές συναντήσεις κάθε μιας εταιρείας με τους επενδυτές, όπως προγραμματίζονται κάθε χρόνο.  

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Metropolitan στην Νέα Υόρκη.  Το απόγευμα της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου θα λάβει χώρα η καθιερωμένη κρούση του κώδωνα [του «Closing Bell»], και το συνέδριο θα κλείσει με δεξίωση την Αίθουσα Συναλλαγών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Πολλές Ελληνικές εταιρείες έχουν συμμετάσχει στα Επενδυτικά Συνέδρια στην διάρκεια των οποίων έχουν παρουσιάσει τα σχέδια και τις προοπτικές τους σε πάρα πολλά στελέχη, που εκπροσωπούν πάνω από 100 επενδυτικούς οίκους.  Οι δε εκδηλώσεις αυτές υποστηρίζονται από το Ελληνικό κράτος με την συμμετοχή όλων των Υπουργών Οικονομικών και πολλών άλλων επισήμων όπως οι εκάστοτε Πρόεδροι της Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου, Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς κοκ.

Περισσότερες πληροφορίες για το 14ο Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο υπάρχουν στην επιστολή του κ Νίκου Μπορνόζη, που δημοσιεύεται εδώ.  Επίσης παραθέτουμε εδώ και την πολύ κατατοπιστική αναφορά της Capital Link για το προηγούμενο 13ο συνέδριο της 7ης Δεκεμβρίου 2011 που ήταν, όπως πάντα, πολύ ενδιαφέρουσα.  Νομίζουμε ότι οι εισηγμένες που ενδιαφέρονται για τους Αμερικανούς επενδυτές θα πρέπει να εντάξουν το 14ο Forum στην ατζέντα τους.

14 Ιουνίου 2012 - «Διοίκηση και Σύμβουλοι Διοίκησης», του Γιάγκου Χαραλάμπους

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Management Ελλάδος [ΣΕΣΜΑ] και οι Εκδόσεις Ευρασία παρουσίασαν το βιβλίο του κ. Γιάγκου Χαραλάμπους με τον ως άνω τίτλο στο Κτήριο Κωστή Παλαμά του Πανεπιστημίου Αθηνών την Τετάρτη 13 Ιουνίου.

Ο κ. Χαραλάμπους έχει μακρά πείρα σε αυτά τα θέματα και μετά την θητεία του στην Α΄ Αντιπροεδρία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του σε ένα ευρύτερο και αφοσιωμένο κοινό.  Εξίσου διακεκριμένοι με τον συγγραφέα ήταν και οι ομιλητές που αναφέρθηκαν στο βιβλίο με την ακόλουθη σειρά:

• Νίκος Μ. Εμπέογλου [Πρόεδρος ΔΣ του ΑLBA Graduate Business School και πρώην Πρόεδρος της ΕΕΔΕ.]
• Σταύρος Β. Θωμαδάκης [Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς]
• Κώστας Β. Μποτόπουλος [Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και πρώην Ευρωβουλευτής]
• Μάριος Κυριάκου [Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG] και
• Παντελής Κούκος [Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΣΜΑ].

Γενικό συμπέρασμα από όλους τους ομιλητές είναι ότι ο κ. Χαραλάμπους έγραψε ένα βιβλίο που όμοιό του δεν υπάρχει στην γνωστή βιβλιογραφία.  Μόλις λάβαμε γνώση του έργου αυτού, και παρά το ότι δεν προλάβαμε να το διατρέξουμε, σας ενημερώνουμε, επειδή -κατά τα λεχθέντα- είναι μια χρησιμότατη έκδοση που δεν πρέπει να απουσιάζει από καμία επιχειρηματική βιβλιοθήκη.

18 Νοεμβρίου 2011 - Ανοιχτό Λογισμικό και Επιχειρηματικότητα

Από τον κύριο Μπάμπη Εγγλέζο λάβαμε την πρόσκληση που ακολουθεί που μπορεί να ενδιαφέρει εισηγμένες εταιρείες με βάση στην Βόρειο Ελλάδα.  Η πρόσκληση περιέχει και το ιστορικό δυο εισηγμένων που υιοθέτησαν το ελεύθερο λογισμικό καθώς και μια φόρμα για δηλώσεις συμμετοχής για όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ / ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ (ΕΕΛ/ΛΑΚ)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στο πλαίσιο του “Money Show” η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), προσκαλεί τις εταιρείες της Βόρειας Ελλάδας σε Ημερίδα που διοργανώνει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 14:00-16.00, στο ξενοδοχείο HYATT Θεσσαλονίκης, αίθουσα "Φουαγιέ", με θέμα "Ανοιχτό Λογισμικό και Επιχειρηματικότητα".

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν τα οικονομικά και άλλα οφέλη, που μπορούν να έχουν οι εταιρείες από τη χρήση του Ελεύθερου (Ανοιχτού) Λογισμικού για τις υπηρεσίες τους. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ στηρίζει και προωθεί την υιοθέτηση ΕΛ/ΛΑΚ στο χώρο των επιχειρήσεων στην Ελλάδα  και για το σκοπό αυτό έχει ήδη ξεκινήσει από το Φεβρουάριο τη δράση “Ημέρες Συνεργασίας “ΕΛ/ΛΑΚ και Επιχειρηματικότητα”. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης κάθε μήνα προγραμματίζονται δύο εκδηλώσεις, μια τεχνική στην μέση του μήνα και μια ανοιχτή εκδήλωση στο τέλος κάθε μήνα.

Στις παρακάτω διευθύνσεις έχουν αναρτηθεί παραδείγματα εταιρειών που έχουν αποφασίσει και υλοποιούν σταδιακά τη μετάβαση σε Ελεύθερο (Ανοιχτό) Λογισμικό: Νηρέας, Olympic Catering.
 
Δηλώσεις συμμετοχής για την Ημερίδα, στη σχετική φόρμα.

Υπεύθυνος Ημερίδας
Μπάμπης Εγγλέζος
210-7474271
6977-649431 

14 Νοεμβρίου 2011 - Commerce Money Conference 2011

Η Ethos Media, εταιρεία συνεδρίων, διοργανώνει το Commerce Money Conference 2011 με τίτλο «Εμπόριο: Στρατηγικές Αντιμετώπισης της κρίσης» (Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, Λ. Συγγρού 103 - 105, Αθήνα).
 
Το συνέδριο θα εστιάσει στις στρατηγικές και τις εναλλακτικές δυνατότητες των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων για της αντιμετώπιση της κρίσης, στα μέσα που μπορούν να αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, σε προγράμματα ηλεκτρονικού εμπορίου και χρηματοδοτήσεων καθώς και σε παραδείγματα επιτυχημένων επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης. 
 
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου και της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Μπορείτε να δείτε εδώ την πρόσκληση και εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου.

23 Ιουνίου 2011 - Παρουσίαση του EuroCharity Yearbook 2010

Η EuroCharity, γνωστή για τη δράση της στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την Πράσινη Οικονομία και Ανάπτυξη, θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση τον 4ο τόμο της σειράς EuroCharity Yearbook με τίτλο «The Future of Responsible Investing».

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Ιουλίου2011 ,6 μμ, στην Αίθουσα του Παλαιού Χρηματιστήριου (Πεσμαζόγλου 1, Αθήνα).

Η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών, υποστηρίκτρια της διοργάνωσης, σας καλεί να συμμετάσχετε δηλώνοντας την συμμετοχή σας στα γραφεία της EuroCharity (τηλ.: 210-9271110 έως 29, φαξ: 210-9271119).

22 Ιουνίου 2011 - Συνέδριο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

H CAPITAL LINK διοργανώνει το 1ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με θέμα «Η ΕΚΕ ως Γέφυρα Επικοινωνίας μεταξύ των Επιχειρήσεων και της Κοινωνίας », το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου 2011 στο ξενοδοχείο Divani Caravel (αίθουσα Oλυμπία).

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την εγγραφή θα βρείτε εδώ.

4 Μαΐου 2011 - CEO & CSR Money Conference για την ηθική επιχειρηματικότητα

Τα Money Conferences διοργανώνουν με την συν-χορηγία της ΕΝΕΙΣΕΤ το CEO & CSR Money Conference με τίτλο «ΗΘΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Δυνατότητες, οφέλη, εργαλεία και προοπτικές για υγιή και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και ευημερία». Το συνέδριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 5 Μαΐου στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Τα θέματα που θα καλυφθούν είναι:

-Ηθικές επενδύσεις / Ηθικές-Κοινωνικές Τράπεζες
-Ηθικό Εμπόριο-Ηθικά Προϊόντα: Εργαλεία για την καταπολέμηση της φτώχειας
-Green Market: Η αγορά που σέβεται το περιβάλλον
-Ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές

Μερικοί από τους ομιλητές που θα τιμήσουν με την συμμετοχή τους το γεγονός είναι οι κάτωθι:
κ. Γιάννης Μανιάτης, Υφυπουργός, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλευτής ΝΔ, Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής
κ. Γιώργος Κανελλόπουλος, Γενικός Γραμματέας, Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 
κ. Νίκος Αναλυτής, Πρόεδρος, Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
κ. Κωνσταντίνος Μπακούρης, Πρόεδρος, Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς
κ. Αντώνης Γκορτζής, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής
κ. Αθανάσιος Κατρής, Πρόεδρος ΣΕΒΙΑΝ
κ. Παναγιώτης Γεννηματάς, Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
κ. Θάνος Ζαφειρόπουλος, Πρόεδρος, Ecocity
κα Μαργαρίτα Καραβασίλη, Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος
κ. Γιάννης Καπελέρης, Γενικός Γραμματέας - Γ. Γ. Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων Ειδικός Γραμματέας - Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα και την αίτηση εγγραφής μπορείτε να βρείτε εδώ.

17 Δεκεμβρίου 2010 - Εσπερίδα για τα δικαιώματα των μετόχων

Η ΕΧΑΕ, η ΕΝΕΙΣΕΤ και η συμβουλευτική εταιρεία SODALI οργανώνουν εσπερίδα με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή οδηγία για τα δικαιώματα των μετόχων – Επιπτώσεις και πρακτικές λύσεις» στο Χρηματιστήριο στις 12 Ιανουαρίου 2011 στην οποία θα παρουσιαστεί ο τρόπος λειτουργίας των γενικών συνελεύσεων με τις νέες ρυθμίσεις.

Δημοσιεύουμε εδώ το μέχρι στιγμής πρόγραμμα.

1 Δεκεμβρίου 2010 - Greek Investment Forum 2010

Tα Money Conferences σε συνεργασία με το επενδυτικό και οικονομικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ και υπό την αιγίδα του Ομίλου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών και της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών διοργανώνουν το διήμερο επιχειρηματικό συνέδριο Greek Investment Forum 2010, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010 στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής και το οποίο θα αναπτυχθεί σε δύο κύριες θεματικές ενότητες:

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου: Asset and Wealth Management
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου: Stock Exchange and Direct Investment

Ενδεικτικά, ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι οι κκ:

Παναγιώτης Δράκος, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΝΕΙΣΕΤ και μέλος του Δ.Σ. της European Issuers
Αρης Ξενόφος, Πρόεδρος Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, Διευθύνων Σύμβουλος EFG Eurobank Α.Ε.Δ.Α.Κ.
Θεόδωρος Ν. Κρίντας, Διευθύνων Σύμβουλος Attica Wealth Management Α.Ε.Δ.Α.Κ
Χρήστος Αλεξάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Invest in Greece
Δρ. Κωνσταντίνος Βέργος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Πιστοποιημένων Αναλυτών Μετοχών και Αγοράς, Διευθυντής τμήματος Ανάλυσης, Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ
Πάρις Καράσσο, Γενικός Διευθυντής Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ.
Φαίδων Ταμβακάκης, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ALPHA TRUST Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου καθώς και τα έντυπα συμμετοχής μπορείτε να τα βρείτε στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

http://www.moneyconferences.com/conference.asp?catid=1720
http://www.moneyconferences.com/conference.asp?catid=1709

17 Νοεμβρίου 2010 - Εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου για την Εταιρική Διακυβέρνηση

Η Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα Νέες Νομοθετικές ρυθμίσεις σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 16.00 στο ξενοδοχείο King George, Ballroom I & II.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των εταιρειών για τους νόμους 3873/3.9.2010 και 3884/24.9.2010 οι οποίοι εισάγουν μία ευρύτερη αντιμετώπιση θεμάτων εταιρικής διακυβέρνησης και επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στην εταιρική νομοθεσία.  Ειδικότερα, οι νέες διατάξεις προβλέπουν:

• Δήλωση εταιρικής διακυβέρνησης
• Ενίσχυση δικαιωμάτων των μετόχων στις γενικές συνελεύσεις εισηγμένων εταιρειών
• Πρόσθετα στοιχεία στην ετήσια έκθεση διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου και στο προσάρτημα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16.00      ΟΙ ΝΕΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΔΕΔ)
Ευάγγελος Περάκης, Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου, Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

16.30      ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΔ
Κωνσταντίνος Πεταλάκης, Διεύθυνση Δημοσίων Εγγραφών & Εποπτείας Εισηγμένων Εταιρειών, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

17.00      ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕΒ
Λήδα Κοντογιάννη, Συντονίστρια Δικτύου Κρατικών & Θεσμικών Φορέων, ΣΕΒ

17.30      Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΔΕΔ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ
Σταμάτης Δρίτσας, Ορκωτός Ελεγκτής, Director KPMG


Για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση, παρακαλούμε να συμπληρώσετε το ειδικό έντυπο και να το αποστείλετε στο Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπ’ όψιν Δάφνης Κωνσταντινίδου Τηλ.  210 699.3559, Fax: 210 698.5686, e-mail: d.constantinidou@amcham.gr

Χορηγοί : Fourlis group of Companies, Ελληνικά Πετρέλαια

21 Σεπτεμβρίου 2010 - Banking Money Conference 2010

Τα Money Conferences προχωρούν για 3η χρονιά στη διοργάνωση του συνεδρίου Banking Money Conference 2010 το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010 στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και με τη χορηγία της ΕΝΕΙΣΕΤ μεταξύ άλλων. Σκοπός του είναι η ανάλυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Εγγύς Ανατολής. Μερικοί από τους ομιλητές θα είναι οι:

κ. Aryam Vazquez, Vice President, Economist- Country Risk Global Emerging Markets, Wells Fargo
κ. Steven Major, Head of Global Fixed Income Research, HSBC
κ. Θεόδωρος Βάρδας, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Π.Ε.)
κ. Γιάννης Μούργελας, Πρόεδρος, Τειρασίας Τραπεζικά Συστήματα Πληροφοριών
κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, Αντιπρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος- Εκτελεστικό Μέλος, T-Bank
κ. Νότης Μηταράκης, Αν. Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας
Δρ. Γιάννης Χαραλαμπάκης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κεντάκυ,  Οικονομολόγος, Blackstone Financial Group
κ. Δημήτρης Τσομώκος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης
Δρ. Παναγιώτης Κορλίρας, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Επιστημονικός Διευθυντής, Κ.Ε.Π.Ε.
κ. Νίκος Δήμου, Συγγραφέας

Το πρόγραμμα του συνεδρίου καθώς και την αίτηση εγγραφής θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.moneyconferences.com/conference.asp?catid=1667.

15 Ιουνίου 2010 - Συνέδριο για την Εταιρική Διακυβέρνηση

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει συνέδριο με θέμα "Εταιρική Διακυβέρνηση: Εργαλείο Σταθερότητας & Ανάπτυξης"  την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Ενότητες:

•  Παρουσίαση έρευνας για την εταιρική διακυβέρνηση
•  Σύγχρονες τάσεις ορθής διακυβέρνησης
•  Η συμβολή του εξωτερικού και εσωτερικού ελέγχου στην αξιόπιστη πληροφόρηση και στη διαμόρφωση διαφανών εταιρικών διαδικασιών
•  Ο ρόλος των διοικητικών συμβουλίων και των διευθυνόντων στελεχών στη σύγχρονη εταιρική διακυβέρνηση

Ομιλητές θα είναι ο κ. Μιχάλης Σαρρής, Πρώην Υπουργός Οικονομικών Κύπρου και στελέχη επιχειρηματικού και τραπεζικού τομέα. Μεταξύ αυτών θα είναι και ο κ. Παναγιώτης Δράκος, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΝΕΙΣΕΤ.

Το συνέδριο θα κλείσει με ομιλία του κ. Γιάννη Ραγκούση, Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στο πρόγραμμα καθώς και την σχετική φόρμα συμμετοχής.

21 Μαΐου 2010 - IR Awards από την Capital Link

Τα Ετήσια Βραβεία Επενδυτικών Σχέσεων (IR Awards), θα απονεμηθούν τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010 και ώρα 6μμ. στην ΑΙΓΛΗ του ΖΑΠΠΕΙΟΥ (αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΑ») σε διοργάνωση της Capital Link, με σκοπό την επιβράβευση των εταιρειών καθώς και των ατόμων που υιοθετούν και εφαρμόζουν υψηλές αρχές εταιρικής διακυβέρνησης, επικοινωνίας και σχέσεων με το επενδυτικό κοινό.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, δείτε εδώ.

27 Απριλίου 2010 - Ενημέρωση Αναλυτών του ΔΟΛ

Τα ετήσια οικονομικά στοιχεία του θα παρουσιάσει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010 στο ξενοδοχείο ESPERIA PALACE.

Ομιλητές θα είναι η κυρία Κλεοπάτρα Γλυνού, Διευθύντρια Επενδυτικών Σχέσεων, και ο κ. Αλέξανδρος Χρηστάκης, Διευθυντής Οικονομικού Σχεδιασμού και Ανάλυσης του Ομίλου.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τη συμμετοχή θα βρείτε εδώ.

14 Απριλίου 2010 - REIC Conference

Τα Money Conferences διοργανώνουν φέτος για 1η χρονιά το συνέδριο REIC (Real Estate Investment Companies), το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010 στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Σκοπός είναι να παρουσιαστεί η πορεία αλλά και το μέλλον των ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία), ιδίως υπό τις παρούσες συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Οι ενότητες που θα απαρτίζουν το συνέδριο είναι οι εξής:
Α. H ελληνική και η διεθνής πραγματικότητα των ΑΕΕΑΠ
Β. To θεσμικό πλαίσιο για τις ΑΕΕΑΠ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και η κοινή προσπάθεια για τη θέσπιση του Paneuropean REIT
Γ. Η πορεία της αγοράς επαγγελματικών ακινήτων εν μέσω κρίσης. Πού μπορούν να επενδύσουν σήμερα τα REITs;

Αναλυτικές λεπτομέρειες του προγράμματος και των ομιλητών θα βρείτε εδώ.

13 Απριλίου 2010 - Συνέδριο "Προκλήσεις & Ευκαιρίες στην Ελλάδα Σήμερα"

Συνέδριο με τίτλο: «Προκλήσεις και Ευκαιρίες στην Ελλάδα Σήμερα» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Δ. Μητρόπουλου). Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ) και η Capital Link, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Laurent Fabius.

Περισσότερες λεπτομέρεις θα βρείτε στην πρόσκληση (ελληνικά, αγγλικά).

3 Φεβρουαρίου 2010 - Greek Shipping Forum από την Capital Link

Η Capital Link διοργανώνει Ναυτιλιακό Συνέδριο με θέμα "Accessing Capital in Today's Markets & Positioning for the Rebound"  την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010 στο ξενοδοχείο Λήδρα Μάριοτ. Μερικά από τα θέματα που θα τεθούν είναι:
- η τρέχουσα επιβράδυνση στη ναυτιλία είναι διαφορετική από αντίστοιχες του παρελθόντος;
- σε ποιες κινήσεις θα πρέπει να προβούν οι πλοιοκτήτες για να επωφεληθούν από την ρευστότητα της αγοράς και ποια θα πρέπει να είναι τα μελλοντικά τους  βήματα;
- οι νεοι περιορισμοί των τραπεζών στη δανειοδότηση απειλούν άραγε με εξαφάνιση τον μικρό πλοιοκτήτη;
- ποιοι είναι οι διάφοροι μηχανισμοί που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πλοικτήτες για να ανταποκριθούν στις χρηματοδοτικές τους ανάγκες;

Χαιρετισμό θα απευθύνει η κα. Λούκα Κατσέλη, Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, και βασικός ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Κώστας Γραμμένος, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου.

Αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να δείτε στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.capitallinkforum.com/shipping/2010athens/main.html.

11 Δεκεμβρίου 2009 - Παρουσίαση θεμάτων IFRS από την Grant Thornton

Η Grant Thornton διοργανώνει εκδήλωση που αφορά εισηγμένες και μη επιχειρήσεις για την παρουσίαση των νέων Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, των αδυναμιών τους και τη χρησιμότητα των σχετικών πληροφοριακών εργαλείων στις 17 Δεκεμβρίου, 6 μμ, στο "Θέατρον" (Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος").

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

9 Δεκεμβρίου 2009 - Investment Money Conference 2009

Για 2η συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Investment Money Conference 2009 από την Ethos Media, το οποίο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009 και θα διαρκέσει από τις 9 πμ μέχρι τις 5 μμ. Πριν τη λήξη του συνεδρίου θα απονεμηθούν και τα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ – Γεώργιος Ουζούνης 2009.

Τα πάνελ που θα απαρτίσουν το γεγονός είναι τα ακόλουθα:
1. Επενδύσεις σε Έργα Υποδομής: Διεθνής και Ελληνική Εμπειρία από τις ΣΔΙΤ
2. Ελληνικός Τουρισμός: Επενδυτικές Ευκαιρίες στην Αναβάθμιση των Υπηρεσιών
3. Διαχείριση Περιουσίας: Πώς Διαμορφώνεται το Private Banking του Μέλλοντος
4. Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Βιώσιμη Ανάπτυξη-Αποδοτικές Επενδύσεις

Μερικοί από τους ομιλητές θα είναι ο Dr. David Landsman (Πρέσβης της Αγγλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα), ο κ. Δημοσθένης Αρχοντίδης (Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Ομίλου Private Banking της EFG Eurobank)και η κυρία Κατερίνα Κατσαμπέ (Πρόεδρος της Τουριστικής & Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών). Προσκεκλημένοι επίσης προκειμένου να απευθύνουν χαιρετισμό είναι η κυρία Λούκα Κατσέλη (Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας) και η κυρία Ελένη Δενδρινού-Λουρή (Υποδιοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος).

Η ΕΝΕΙΣΕΤ είναι ανάμεσα στους επίτιμους χορηγούς για ακόμη μία φορά.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε το πρόγραμμα του συνεδρίου.

19 Νοεμβρίου 2009 - 6ο Διεθνές Συνέδριο "Στρατηγική 2009"

Λάβαμε γνώση του αρκετά ενδιαφέροντος 6ου Διεθνούς Συνεδρίου "Στρατηγική 2009" Παρούσα Γεωπολιτική Κατάσταση και Προκλήσεις - Νέες Στρατηγικές. Το συνέδριο θα διαρκέσει 2 ημέρες (24-25 Νοεμβρίου), θα λάβει χώρα στο Πολεμικό Μουσείο και διοργανώνεται από την ΕΛ.Ε.Σ.ΜΕ. (Ελληνική Εταιρεία Στρατηγικών Μελετών).

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ.

22 Ιουνίου 2009 - Υπόμνηση για το Banking Money Conference 2009

Η Money Conferences διοργανώνει και φέτος το Banking Money Conference, με θέμα "Αποκαθιστώντας την Εμπιστοσύνη στο Τραπεζικό Σύστημα" και εξέχοντες ομιλητές. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Athenaeum Intercontinental την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009 και οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 8:30 πμ.

Εδώ μπορείτε να δείτε το προσωρινό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

6 Μαΐου 2009 - Ημερίδα με τον Sir Richard Branson

Hμερίδα με τίτλο “Η Επιχείρηση Γυμνή”  με βασικό ομιλητή έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, τον Sir Richard Branson θα πραγματοποιήσει η εταιρεία ΠΡΟΘΕΣΗ στις 27 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο Sir Richard ελέγχει τον όμιλο VIRGIN και του ανήκουν πάνω από 370 διεθνείς επιχειρήσεις. Μέσα από τη διαντιδραστική επαφή του με το κοινό που θα παρακολουθήσει την ημερίδα, θα επιχειρήσει να σκιαγραφήσει τις επιπτώσεις της κρίσης στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, τις προβλέψεις του για την αγορά και να προτείνει τρόπους βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και της απόδοσης των στελεχών.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την ΕΝΕΙΣΕΤ.

Δείτε το ενημερωτικό υλικό σε ελληνικά και αγγλικά.

27 Απριλίου 2009 - Athens Summit 2009

Διεθνής Διάσκεψη για την ενέργεια και το περιβάλλον με σκοπό τη διαχείριση της κλιματικής αλλαγής θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια στις 12 και 13 Μαΐου 2009. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Athens Hilton.

Η λίστα με τους ομιλητές είναι μακρά και με πληθώρα εξέχουσων προσωπικοτήτων.

Οι προεγγραφές λήγουν στις 30 Απριλίου 2009.

Για το πρόγραμμα και τη φόρμα εγγραφής, πατήστε εδώ.

3 Απριλίου 2009 - Εκδήλωση της ΕΕΠΑΜΑ για τα Hedge Funds

Η Ελληνική Ενωση Πιστοποιημένων Αναλυτών Μετοχών και της Αγοράς προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους σε εκδήλωση με θέμα "Hedge Funds: Σωτηρία ή Κίνδυνος για το Σύστημα;" την Τετάρτη 9 Απριλίου 2009, 6 μμ.  
Θα ακολουθήσει παρουσίαση του βιβλίου του Νικόλαου Κεφαλληναίου, CEFA, "Τα hedge funds και οι στρατηγικές τους”.Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

31 Μαρτίου 2009 - Greek IR Awards

Η Capital Link διοργανώνει για μία ακόμη φορά τα Ετήσια Βραβεία Επενδυτικών Σχέσεων τα οποία έχουν καταξιωθεί πλέον στον χώρο χάρη στις προδιαγραφές του θεσμού και την ευρεία συμμετοχή εκπροσώπων απ' όλο το φάσμα του επιχειρηματικού τομέα αλλά και φορέων της αγοράς.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Απριλίου 2009 στην Αίγλη Ζαππείου (αίθουσα Ολυμπία) στις 6μμ.

Η ΕΝΕΙΣΕΤ υποστηρίζει τον θεσμό και θα δώσει το παρών μέσω του κ. Παναγιώτη Δράκου, ο οποίος θα απονείμει και δύο από τα βραβεία.

Το πρόγραμμα και τη δήλωση συμμετοχής θα τα βρείτε εδώ.

Εκδήλωση της ΕΕΠΑΜΑ για την κρίση

Η Ελληνική Ενωση Πιστοποιημένων Αναλυτών Μετοχών και της Αγοράς έχει προγραμματίσει εκδήλωση με θέμα "Οικονομική και Χρηματιστηριακή Κρίση: Τελείωσε ή μόλις τώρα Αρχίζει;" για την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009, 6μμ, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι οι κύριοι:
- Δημήτρης Τζάνας, Οικονομολόγος-Σύμβουλος Επενδύσεων της Proton Bank
- Δρ. Αντώνης Σβορώνος, Αντιπρόεδρος της Unibios
- Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Πιστοποιημένος Αναλυτής από την ΑΤΕ Χρηματιστηριακή

10ο Διεθνές Venture Capital Forum

Το 10ο Διεθνές Venture Capital Forum με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικής ανάπτυξη θα διεξαχθεί στις 16-17 Ιουνίου 2009, στο Ξενοδοχείο Hilton, Αθήνα.

Η επενδυτική πρόταση των ενδιαφερομένων θα πρέπει να είναι σύντομη, στα αγγλικά ή τα ελληνικά και να υποβληθεί το αργότερο μέχρι τις 4 Μαΐου 2009 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@vcforum.gr.

Η πρόταση θα εξετασθεί με εμπιστευτικότητα από τους επενδυτές που οι ίδιοι θα επιλέξουν. Κατά τη διάρκεια του 10ου Διεθνούς Venture Capital Forum θα υπάρξει η δυνατότητα προσωπικής συνάντησης με τους επενδυτές που επέδειξαν αρχικό ενδιαφέρον στην πρόταση και θα διερευνηθεί η δυνατότητα άντλησης ιδιωτικών κεφαλαίων για την υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων.

Πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση καθώς και υπόδειγμα επενδυτικής πρότασης μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο http://www.vcforum.gr/.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Ημερίδα για την Διεθνή Οικονομική Κρίση 18/3/2009

Ημερίδα με θέμα: "Η χρηματοπιστωτική κρίση: το μάνατζμεντ σε εποχές πρόκλησης" διοργανώνεται στο Athenaeum InterContinental την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009 από την εταιρεία ΠΡΟΘΕΣΗ Α.Ε (μέλος του Ομίλου Εταιρειών της NEOSET).

Κύριο θεματικό άξονα θα αποτελέσει η τρέχουσα διεθνής κρίση και ειδικότερα τα αίτια, η εξέλιξη και οι επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομία με στόχο να διερευνηθούν τα μέτρα αντιμετώπισης του θέματος και ο τρόπος υλοποίησής τους.

Βασικοί ομιλητές θα είναι άτομα ευρύτατα καταξιωμένα στον τομέα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους κυρίους:
1. Δρ. Paul Krugman, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Princeton και κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Οικονομίας 2008
2. Δρ. Willem Buiter, Καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας του London School of Economics & Political Science
3. Quentin Peel, Αρχισυντάκτη Διεθνών Υποθέσεων των Financial Times
4. Γιάγκο Χαραλάμπους, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
5. Γκίκα Χαρδούβελη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς

Η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών θα έχει την μεγάλη ευχαρίστηση να είναι ανάμεσα στους υποστηρικτές της εκδήλωσης, καθώς δε θα μπορούσε να λείπει από ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε παρακάτω:
ενημερωτικό έντυπο σε ελληνικά και αγγλικά,
αίτηση συμμετοχής σε ελληνικά και αγγλικά

Συνέδριο της CESR

Από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερωθήκαμε για το Συνέδριο που διοργανώνει η Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Εποπτικών αρχών Κεφαλαιαγοράς (CESR) με θέμα: "Preparing for the future: where to now for regulation in the field of securities?".
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Palais Brongniart (πρώην Χρηματιστήριο αξιών της Γαλλίας), στις 23 Φεβρουαρίου 2009 με τη συμμετοχή έγκριτων προσωπικοτήτων του χώρου, όπως του κ. Jean-Claude Trichet και του κ. Michel Prada.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον του μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου στην ακόλουθη διεύθυνση: https://cesr.phileog.com/resa/1 .
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα το δείτε εδώ.

Ημερίδα του Enterprise Europe Network - Hellas

Με θέμα τη "Χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από την Ε.Ε." συνδιοργανώνεται ημερίδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ειδική Γραμματεία Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009, 9 πμ-3 μμ, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κύριοι:
• Ντόρα Μπακογιάννη, Υπουργός Εξωτερικών
• Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, Ειδικός Γραμματέας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων, Υπουργείο Εξωτερικών
• Jean-Noël Durvy, Διευθυντής, ΓΔ Επιχειρήσεις και Βιομηχανία, Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Θα ακολουθήσει γεύμα.

Μετάθεση της ημερομηνίας του South-East Europe Insurance Conference 2008

Η Money Conferences μας ενημέρωσε ότι, λόγω των δυσάρεστων γεγονότων των ημερών, το προγραμματισμένο για την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, 4ο Επιχειρηματικό Συνέδριο South-East Europe Insurance Conference 2008 θα πραγματοποιηθεί τελικά την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008, στη συνεδριακή αίθουσα της Εθνικής Ασφαλιστικής (Λ.Συγγρού 103-105, δίπλα στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental).

Υπενθυμίζουμε ότι στα πλαίσια της επίτιμης χορηγίας της ΕΝΕΙΣΕΤ, οι εταιρείες-μέλη της δικαιούνται έκπτωση 40% επί της αρχικής τιμής κόστους συμμετοχής, συμπληρώνοντας την ειδική αίτηση.

Εσπερίδα της ΙΟΔ

Με τίτλο "Ο νέος ελεγκτικός μηχανισμός στο πλαίσιο της Εταιρικής Διακυβέρνησης (Ν. 3693/2008)" διοργανώνει εσπερίδα το Ίδρυμα Οικονομικής Διοικήσεως την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008, 5 μμ,  στο Αμφιθέατρο του Μέγαρου Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας (Αιόλου 82-84).

Σκοπός είναι να παρουσιαστεί συνοπτικά ο Νόμος 3693/2008 και να ακολουθήσει συζήτηση με τα ερωτήματα του κοινού.

Ομιλητές θα είναι οι κκ Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του Νόμου 3693/2008, Ξενοφών Αυλωνίτης, Διευθυντής Διεύθυνσης Δημοσίων Εγγραφών & Εποπτείας Εισηγμένων Εταιρειών, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και Στέφανος Παντζόπουλος, Μέλος Επιτροπής Ελέγχου, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τη φόρμα συμμετοχής.       

South-East Europe Insurance Conference 2008

Για μία ακόμη φορά, η Money Conferences διοργανώνει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο με θέματα που αφορούν την ασφαλιστική αγορά της Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης, το οποίο θα λάβει χώρα την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στο Athenaeum InterContinental.

Το συνέδριο απαρτίζεται από τις εξής 4 ενότητες:
1. "Solvency II: Απειλή ή Ευκαιρία;", για τις εξελίξεις όσον αφορά τη συμμόρφωση της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς στις επιταγές της Solvency II
2. "Επαγγελματικά Ταμεία: Πρόκληση για την Κοινωνία και την Οικονομία", με θέμα τη λειτουργία επαγγελματικών ταμείων στην Ελλάδα
3. "Ομαδικά Συμβόλαια: Διαρκές Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα για τις Επιχειρήσεις", για την ελκυστικότητα της προσφοράς συμβολαίων ομαδικής ασφάλισης για τους εργαζομένους, τις επιχειρήσεις και την πολιτεία
4. "Επιχειρείν στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη με Ασφάλεια", με σκοπό την ανάλυση θεμάτων ασφαλιστικού σχεδιασμού των ελληνικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων οι οποίες προσπαθούν να επεκτείνουν τις εργασίες τους στην αναπτυσσόμενη αυτή περιοχή.

Ειδικά για τις εταιρείες-μέλη της ΕΝΕΙΣΕΤ υπάρχει αίτηση ατομικής συμμετοχής με έκπτωση 40% επί της αρχικής τιμής κόστους συμμετοχής. Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα (ενδέχεται να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις).

Ημερίδες Ενημέρωσης Δικτύου ΠΡΑΞΗ

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο (ΠΠ) για την Έρευνα & Τεχνολογική Ανάπτυξη, διοργανώνει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας, ημερίδες ενημέρωσης με θέμα: 
"Νανοεπιστήμες, νανοτεχνολογίες, υλικά και νέες βιομηχανικές διεργασίες (NMP) του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα & την Τεχνολογική Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας".

Η εκδήλωση της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Ανάπτυξης (Μεσογείων 119, πλησίον στάσης Μετρό "Κατεχάκη"), μεταξύ 14:00-18:00.

Η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνεται με το τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008, στο χώρο του ΑΠΘ, Τμήμα Φυσικής, Αίθουσα Α31, μεταξύ 14:00-17:45.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν το πρόγραμμα της ημερίδας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

«Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2008» από την Ernst & Young

Η Ernst & Young συνεχίζει επάξια τον πετυχημένο θεσμό «Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2008» τον οποίο έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια τιμώντας τον νικητή και όλους τους συμμετέχοντες.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Απριλίου 2009 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:
1. Δελτίο Τύπου
2. Κριτική Επιτροπή
3. Ενημερωτική Μπροσούρα

Διάλεξη κ. Michel Prada στο Μέγαρο Μουσικής

Διάλεξη θα δώσει ο κ. Michel Prada, Πρόεδρος της AMF (Εποπτικής Αρχής της Κεφαλαιαγοράς στην Γαλλία), τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, στις 7μμ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Η ομιλία του θα έχει τίτλο "Παγκόσμιες αγορές: ευφορία, κρίση, ρυθμιστική παρέμβαση" και θα συνοδευτεί από παρεμβάσεις των κκ:
• Σταύρου Θωμαδάκη, καθηγητή Οικονομικής των Επιχειρήσεων-Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Προέδρου του Διεθνούς Συμβουλίου Δημόσιας Εποπτείας Προτύπων για το Ελεγκτικό Λειτούργημα,
• Νικόλαου Καραμούζη, Καθηγητή στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Αναπληρωτή Διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου EFG Eurobank Ergasias A.E, και
• Ιωάννη Μάνου, Δικηγόρου, μέλους του Δ.Σ. του ΔΟΛ και μέλους του Δ.Σ του Συλλόγου "οι Φίλοι της Μουσικής".

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

South-East Europe Investment Conference 2008

Συνεχίζοντας στο ρυθμό των προηγούμενων επιτυχημένων συνεδρίων της, η Money Conferences διοργανώνει το South-East Europe Investment Conference 2008 την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.
Η ΕΝΕΙΣΕΤ με χαρά στηρίζει την προσπάθεια ως επίτιμη χορηγός.

Η θεματολογία του συνεδρίου είναι κατανεμημέμη στα ακόλουθα 4 πάνελ:
1. Ευκαιρίες επένδυσης σε Real-Estate στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη και πώς θα είστε από την πλευρά των νικητών
2. Private Banking στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη: Η πρόκληση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών σε όλη την περιοχή
3. Επενδύσεις σε εταιρίες στη ΝΑ Ευρώπη: Τι αλλάζει μετά τη διεθνή κρίση
4. Ναυτιλιακές εταιρίες: Ευκαιρίες χρηματοδότησης και επένδυσης σε αυτές

Κύριοι ομιλητές στα αντίστοιχα πάνελ θα είναι οι κύριοι:
1. Craig Fuehrer, Managing Director, Head of Transportation, The Americas, Deutsche Bank
2. Δημοσθένης Αρχοντίδης, Γενικός Διευθυντής, Head of Group Private Banking at Eurobank EFG
3. Αριστοτέλης Καρυτινός, Γενικός Διευθυντής Εθνικής Τράπεζας
4. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών

Στο τέλος του συνεδρίου θα απονεμηθούν τα "Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2008 - Γεώργιος Ουζούνης" βάσει της ψηφοφορίας που διεξάχθηκε στις αρχές του Οκτωβρίου.

Για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2008

Η εταιρεία MetaHolding S.A., η οποία εκδίδει το Περιοδικό ΧΡΗΜΑ, μας ενημέρωσε ότι από σήμερα, 1 Οκτωβρίου 2008, και μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2008 στις 17.00, ξεκινάει η ψηφοφορία για τα "Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2008 - Γεώργιος Ουζούνης".

Οι κατηγορίες των Βραβείων και οι υποψηφιότητες έχουν καθοριστεί από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού ΧΡΗΜΑ και της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΧΡΗΜΑ Week. Η ψηφοφορία πραγματοποιείται μέσω αποστολής σχετικού email στους αναγνώστες της ΧΡΗΜΑ Week. Ακόμη, υπάρχει και η δυνατότητα να ψηφίσει κάθε ενδιαφερόμενος μέσω του ακόλουθου link:  http://www.hrima.gr/epixeir_vraveia_2008.asp
 
Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 3ου ετήσιου επιχειρηματικού Συνεδρίου "South- East Europe Investment Conference 2008" στις 6 Νοεμβρίου 2008, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Hμερίδα  "Το Νομικό Πλαίσιο της Εμπορικής Διαιτησίας στην Ελλάδα"

Η παραπάνω ημερίδα διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση για τη Διαιτησία στους χώρους του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και είναι προγραμματισμένη για τις 30.09.2008 και ώρα 18.00.

Την ημερίδα θα προλογίσει ο κ. Αγγελος Φουστούκος, Πρόεδρος της Ενώσεως.

South-East Europe Banking Conference 2008

Τραπεζικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιουνίου στο Athenaeum InterContinental από την εταιρεία Money Conferences. Το ενδιαφέρον θα εστιαστεί σε τέσσερις βασικούς θεματικούς άξονες:

  1. Οι Επιπτώσεις της Διεθνούς Πιστωτικής Κρίσης
  2. Διαχείριση Κινδύνου: Ένας Καθοριστικός Παράγοντας στην Ανάπτυξη μιας Τράπεζας
  3. Το Δίλημμα των Ελληνικών Τραπεζών: Εξαγορές και Συγχωνεύσεις εντός της ίδιας της αγοράς ή σε αγορές του εξωτερικού;
  4. Ευκαιρίες και προκλήσεις για τις τράπεζες στην εξυπηρέτηση εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Στους ομιλητές περιλαμβάνεται ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Ιωάννης Πεχλιβανίδης, ο Υπεύθυνος Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Μετοχών και Επικεφαλής του European Strategy Group της Goldman Sachs, κ. Peter C. Oppenheimer, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Τραπεζών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, κ. Istvan Lengyel, ο Διευθυντής του Τομέα Χρηματοοικονομικής και Διοικητικής Λογιστικής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Κυριακόπουλος, καθώς και διακεκριμένοι Έλληνες τραπεζίτες και επιχειρηματίες.

Το South-East Europe Banking Conference 2008 απευθύνεται σε ανώτατα στελέχη τραπεζών, Διευθύνοντες Συμβούλους και επιχειρηματίες που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε ανοιχτό διάλογο με καταξιωμένα στελέχη του κλάδου. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η συμμετοχή στο συνέδριο θα αποδειχθεί χρήσιμη εμπειρία για τους ανθρώπους του κλάδου.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.

Δικαιώματα προαίρεσης (Stock Options) από την Ε.Ε.Π.Α.Μ.Α.

Όπως είχαμε αναγγείλει στην χθεσινή εκδήλωση της Ε.Ε.Π.Α.Μ.Α. (αναλυτές) εκ μέρους των εισηγμένων εταιρειών μίλησε ο κ Δράκος.  Δημοσιεύουμε το κείμενο της ομιλίας του, καθώς και το powerpoint με το οποίο προβλήθηκαν μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία που επεξεργασθήκαμε στηριγμένα σε επίσημα στοιχεία του Χρηματιστηρίου.

Εκδήλωση για τα Stock Options από την Ε.Ε.Π.Α.Μ.Α.

Δικαιώματα προαίρεσης

Στις 29 Μαΐου στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52) στις 18:00 η Ελληνική Ένωση Πιστοποιημένων Αναλυτών Μετοχών και της Αγοράς (Ε.Ε.Π.Α.Μ.Α.) πραγματοποιεί εκδήλωση για τα δικαιώματα προαίρεσης  (stock options).  Κύριοι ομιλητές θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαραλάμπους, ο Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΝΕΙΣΕΤ κ. Δράκος, ο Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Μωραϊτάκης και ο Διευθυντής του περιοδικού "Κεφάλαιο" κ. Μαυρίδης.  Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στην ανακοίνωση της Ε.Ε.Π.Α.Μ.Α. εδώ.

Ημερίδα "Εσωτερικός Έλεγχος και Συμμόρφωση" από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Ημερίδα με θέμα «Εσωτερικός Έλεγχος και Συμμόρφωση» θα λάβει χώρα στις 19 Μαΐου 2008 στο κτίριο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας (Αιόλου 82-84). Υπεύθυνη για τη διοργάνωσή της είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΕΙΕΕ), τον Σύνδεσμο Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) και την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ). Στην ημερίδα θα προεδρεύει ο κ. Γιάγκος Χαραλάμπους, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πληροφορούμεθα ότι η ημερίδα στοχεύει στελέχη των ΕΠΕΥ και των ΑΕΔΑΚ.  Η πρόσκληση εξ άλλου, που επισυνάπτουμε εδώ, διευκρινίζει ότι απευθύνεται κυρίως σε «εσωτερικούς ελεγκτές, σε μέλη επιτροπών ελέγχου, σε στελέχη χρηματιστηριακών εταιριών, σε γενικούς διευθυντές και γενικά σε διευθυντικά στελέχη».  Από τις προφορικές, τις γραπτές εξηγήσεις αλλά και το πρόγραμμα προκύπτει σαφώς ότι το περιεχόμενο δεν αφορά εισηγμένες εταιρείες. 

Φυσικά η ημερίδα είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο και γιαυτό οι εγγραφές γίνονται στην ΕΚ, το ΕΙΕΕ, τον ΣΜΕΧΑ και την ΕΘΕ.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ

Το Δίκτυο Πράξη μας ενημέρωσε για την διοργάνωση του 9ου Διεθνούς Venture Capital Forum που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Ιουνίου 2008 στο Ξενοδοχείο Hilton. Αν η επιχείρησή σας έχει δυνατότητες υψηλής ανάπτυξης, αν θέλετε να υλοποιήσετε μια νέα επιχειρηματική ιδέα, αν επιθυμείτε να εκμεταλλευτείτε εμπορικά τα ερευνητικά σας αποτελέσματα και αναζητείτε χρηματοδότηση και υποστήριξη για το επενδυτικό σας σχέδιο ή θέλετε να διερευνήσετε τις προοπτικές που προσφέρουν η Εναλλακτική Αγορά και η σύσταση νέων επενδυτικών κεφαλαίων μπορείτε εδώ να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση και εδώ την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Debate από την Ε.ΕΝ.Ε.

Πραγματοποιείται την Τρίτη 18 Μαρτίου 2008 στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (αίθουσα Grand Ballroom) και ώρα 19:00μμ το 1ο Debate της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών με Θέμα «Τα προβλήματα & ο ρόλος της Επιχειρηματικότητας στο σημερινό πολιτικό, οικονομικό & κοινωνικό περιβάλλον». Επίσημος προσκεκλημένος θα είναι ο Υπουργός κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Συμμετέχουν οι επιχειρηματίες κκ. Περικλής Παναγόπουλος, Θανάσης Λαβίδας και Παναγιώτης Δράκος. Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Σεραφείμ Φυντανίδης. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί έρευνα της Κάπα-Research. Βρείτε την πρόσκληση της εκδήλωσης και την φόρμα συμμετοχής.   

Παρουσίαση Ν. 3556/2007

Παρουσία των Αντιπροέδρων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κκ Χαραλάμπους και Γαβριηλίδη πραγματοποιήθηκε χθες στο ευγενώς παραχωρηθέν από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Αμφιθέατρο Θεοδώρου Καρατζά η παρουσίαση για τον Ν3556/2007 τις Αποφάσεις 6/448 και 7/448 καθώς και την Εγκύκλιο 34 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Τους παρόντες χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής της ΕΝΕΙΣΕΤ, κ Νίκος Ταβουλάρης και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ Γιάγκος Χαραλάμπους.  Την παρουσίαση πραγματοποίησε ομάδα στελεχών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς υπό τον κύριο Ξενοφώντα Αυλωνίτη.  Ομιλητές ήσαν:

• ο κος Στέργιος Παπαγεωργίου
• η κα Ευγενία Αποστολοπούλου, και
• η κα Ανθή Ελιαδάκη.

Μετά τις παρουσιάσεις υποβλήθηκαν ερωτήσεις από στελέχη των εταιρειών μας στους οποίους απάντησαν οι προσκεκλημένοι μας.  Κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων παρουσιάστηκε ένα πολύ κατατοπιστικό και αναλυτικό power point το οποίο κρίθηκε πολύ χρήσιμο από τους παρευρισκομένους αν κρίνουμε από το ενδιαφέρον για απόκτησή του που εκδηλώθηκε και στην συνάντηση και μετά από αυτήν.  Ήδη το power point δημοσιεύεται εδώ, παράλληλα βρίσκεται και στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην διεύθυνση (www.cmc.gov.gr).

Ευχαριστούμε τα μέλη μας για την αθρόα συμμετοχή των, την Εθνική Τράπεζα για την φιλοξενία της και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την λίαν εποικοδομητική συμμετοχή της στην εκδήλωση

Εκδήλωση Δικτύου ΠΡΑΞΗ

Για πρώτη φορά από τη δημιουργία τους, οι περισσότερες ευρωπαϊκές τεχνολογικές πλατφόρμες που σχετίζονται με τις διεργασίες παραγωγής, τα υλικά και τη νανοτεχνολογία παρουσιάζονται όλες μαζί σε μία εκδήλωση από τους Έλληνες ερευνητές που συμμετέχουν σε αυτές.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας  Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η εκδήλωση της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007 στο Ξενοδοχείο Stratos Vassilikos Μιχαλακοπούλου 114, (πλησίον στάσης Μετρό "Μέγαρο Μουσικής"), μεταξύ 14:00-19:00.

Η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνεται με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007 στις εγκαταστάσεις του ΕΒΕΘ, Τσιμισκή 29, μεταξύ 13:30-18:30.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μπορούν να διαβάσουν το Πρόγραμμα ημερίδας στην Αθήνα, το Πρόγραμμα ημερίδας στη Θεσσαλονίκη και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Δελτίο Συμμετοχής.

Ημερίδα Δικτύου ΠΡΑΞΗ

Τo Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, διοργανώνει την Πέμπτη 29 & την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας  Έρευνας και Τεχνολογίας, ημερίδες ενημέρωσης με θέμα:  Νανοεπιστήμες, νανοτεχνολογίες, υλικά και νέες βιομηχανικές διεργασίες (NMP) του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας:
- Ευρωπαϊκές πλατφόρμες και ελληνική συμμετοχή
- Παρουσίαση της δεύτερης προκήρυξης του προγράμματος

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν το πρόγραμμα της ημερίδας στην Αθήνα,το πρόγραμμα της ημερίδας στη Θεσσαλονίκη και να συμπληρώσουν το δελτίο συμμετοχής. 

Ημερίδα Δικτύου ΠΡΑΞΗ

Τo Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, διοργανώνει την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007 στην Αθήνα,  ημερίδα ενημέρωσης με θέμα:

«Έρευνα στον τομέα της Ασφάλειας (SECURITY) και των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT)
στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας:
Παρουσίαση της κοινής πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων FP7-ICT-SEC-2007-1»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Athens Electra Palace (Ν.Νικοδήμου 18-20, Πλάκα), μεταξύ 12:00-16:30, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Πρόγραμμα ημερίδας

Δελτίο Συμμετοχής

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους συμμετέχοντες επιθυμούν να παρουσιάσουν ερευνητικές προτάσεις τους που βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας στις περιοχές Security ή/και ICT, τόσο για την τρέχουσα πρόσκληση υποβολής όσο και για μελλοντικές. Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να αποτελέσει ευκαιρία για ανεύρεση συνεργατών, για δικτύωση  ή αφορμή για ευρύτερη συζήτηση μιας ερευνητικής ιδέας μεταξύ οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν σχετική φόρμα παρουσίασης "RTD_Proposal.ppt" (περισσότερες πληροφορίες στο Δελτίο Συμμετοχής).

Φόρμα παρουσίασης "RTD Proposal.ppt"

Εκδήλωση Ε.Ι.Ε.Ε.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (Ε.Ι.Ε.Ε) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Μορφές Επενδύσεων, Κίνδυνοι κια Τεχνικές Ελέγχου - Ειδική Αναφορά στις Επενδύσεις με Ομόλογα". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στις 5 Ιουνίου 2007 στις 18:00μμ. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την πρόσκληση την οποία δημοσιεύουμε εδώ

Εκδήλωση ΕΝΕΙΣΕΤ-DRM ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Α.Ε.

ΕΣΠΕΡΙΔΑ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007

Στις 25 Απριλίου 2007, ημέρα Τετάρτη στις 16:30 στην αίθουσα του Χρηματιστηρίου, Σοφοκλέους 10, θα λάβει χώρα η παρουσίαση της μελέτης που πραγματοποίησε η RSM International για λογαριασμό της Unique (Union of Issuers Quoted in Europe). (Η παρουσίαση αυτή είχε αρχικά προγραμματισθεί για την 15η  Μαρτίου 2007.) 

Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι
• Η εταιρεία DRM Στυλιανού ΑΕ που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα την RSM International,
• και η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ) που είναι το Ελληνικό μέλος της Unique. (Περισσότερα για την Unique θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας στο www.eneiset.gr).

Η μελέτη αυτή εξετάζει σε παν-Ευρωπαϊκή βάση ποιοι παράγοντες δίνουν αξία στις μετοχές των εισηγμένων εταιρειών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Αλέξης Πιλάβιος θα προλογίσει την εν λόγω παρουσίαση.

Πολλές Ελληνικές εταιρείες αποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για να συμμετάσχουν στην έρευνα αυτή, σε βαθμό που η Ελληνική συμμετοχή ήταν δεύτερη μόνο μετά από αυτήν της Γερμανίας. Στην συνάντηση αυτή θα γίνει παρουσίαση της μελέτης και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν παρακαλούνται να ενημερώσουν είτε την DRM Στυλιανού ΑΕ στην διεύθυνση drmstyl@otenet.gr ή την ΕΝΕΙΣΕΤ στο info@eneiset.gr.

Διεθνείς Εκθέσεις στην Ιταλία το 2007

Λάβαμε και δημοσιεύουμε για τα μέλη μας κατάλογο των 136 κυριωτέρων εκθέσεων που προγραμματίζονται στην γειτονική μας Ιταλία για το 2007. Ο κατάλογος προέρχεται από τον υπεύθυνο του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας μας στην Ρώμη κ. Μιχαήλ Βρεττάκη. Τους ευχαριστούμε που μας κρατούν ενήμερους και τους συγχαίρουμε για το έργο τους.

Εκδήλωση Ε.Ι.Ε.Ε.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (Ε.Ι.Ε.Ε.) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2007 στις 18.00 στα γραφεία του με θέμα: « ΕΞΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ»

Πληροφορίες για την εκδήλωση θα βρείτε στην πρόσκληση του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών (Ε.Ι.Ε.Ε) την οποία δημοσιεύουμε εδώ.


 
  Εκτύπωση σελίδας   Αποστολή με e-mail

 
     
 
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.
Τηλ: 210.3641742 | 210.3641831 - Fax: 210.3641628
designed by Creative Marketing S.A.
powered by OSMIUM™
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

 


 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ