Ροή εξελίξεων Παγκόσμιοι δείκτες

Login:
  Login
  site map | επικοινωνία
  αναζήτηση
   
 
Η γνώμη μας
Οι επιχειρήσεις που επέζησαν της κρίσης

23 Ιουνίου 2014

Υγεία, καινοτομία, εξωστρέφεια: είναι λέξεις που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.  Πρέπει σύμφωνα με άτομα πολλά λέγοντα οι τράπεζες να εξεύρουν λύση για τις επιχειρήσεις που έχουν επιζήσει της κρίσης αλλά έχουν πολλά προβλήματα.  Θα ήταν σκόπιμο για όλους μας να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα θέματα των ημερών μας με μια σωστή τοποθέτηση.  Και ας ξεκινήσουμε από μερικές γνωστές αλήθειες.

1. Οι πολιτικοί μας οδήγησαν το κράτος στο χείλος του γκρεμού, την χρεοκοπία.
2. Οι τράπεζες υπήρξαν τα πρώτα θύματα, χωρίς ευθύνη δική τους [γιατί που ακούστηκε τράπεζα να μην έχει στο χαρτοφυλάκιό της ομόλογα του κράτους στο οποίο στεγάζεται], και απώλεσαν όλα τα ίδια τους κεφάλαια.
3. Ως εκ τούτου η συνήθης χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και ακόμα και των εξαγωγών ανεστάλη.
4. Οι Έλληνες φορολογούμενοι ανέλαβαν από μελλοντικούς φόρους να καλύψουν το χρέος που κάλυψε την αναχρηματοδότηση των τραπεζών.
5. Οι Έλληνες ιδιώτες που είχαν κρατικά ομόλογα έχασαν το μέγιστο τμήμα της περιουσίας των χωρίς προοπτική ανάκτησης.
6. Οι τράπεζες επεδίωξαν την περαιτέρω χρηματοδότησή των από οποιαδήποτε κεφάλαια οπουδήποτε προερχόμενα.
7. Μειώθηκε έτσι το ποσοστό Ελληνικής ιδιοκτησίας στις Ελληνικές τράπεζες.  Κάθε τράπεζα γνωρίζει τον αριθμό που την αφορά.
8. Μετά την τακτοποίηση των τραπεζών ήρθε η ώρα αντιμετώπισης και των υπολοίπων θυμάτων της κρίσης: των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
9. Για τα νοικοκυριά, που πολλά επλήγησαν θανάσιμα, άλλοι είναι καταλληλότεροι να προτείνουν μέτρα.
10. Δεκάδες εισηγμένες, εκατοντάδες μεσαίες και χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις δεν επέζησαν της κρίσης.
11. Από τις απομείνασες επιχειρήσεις καλούνται οι τραπεζίτες να εξεύρουν αυτές που έχουν υγεία, καινοτομία και εξωστρέφεια.  Σε αυτό το θέμα πρέπει να τοποθετηθούμε.

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει διαδικασία, οργανισμός, τράπεζα, κυβέρνηση που να είναι σε θέση να κρίνει χωρίς πολλά λάθη ποιες επιχειρήσεις πρέπει να επιβιώσουν και ποιες να αποθάνουν.  Εξαιρετέες είναι βεβαίως όσες έχουν παραβεί ποινικούς νόμους.  Αναφερόμαστε στους ποινικούς γιατί η υπόλοιπη νομοθεσία μας είναι τόσο εκτεταμένη και πολυδαίδαλη που όλοι μας με την πρωινή μας αφύπνιση σε κάποια παρανομία έχουμε υποπέσει…

Μετά από την αναγκαία αυτή διευκρίνιση νομίζουμε ότι η απάντηση στην απορία είναι απλή.  Υγιείς, καινοτόμες και εξωστρεφείς είναι όλες οι επιχειρήσεις που επέζησαν της κρίσης!  Και για όλες αυτές πρέπει να αναζητηθεί πρέπουσα λύση, και όχι η κλασσική: «πονάει δόντι κόβει κεφάλι»…


 
  Εκτύπωση σελίδας   Αποστολή με e-mail

 
     
 
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.
Τηλ: 210.3641742 | 210.3641831 - Fax: 210.3641628
designed by Creative Marketing S.A.
powered by OSMIUM™
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

 


 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ