Ροή εξελίξεων Παγκόσμιοι δείκτες

Login:
  Login
  site map | επικοινωνία
  αναζήτηση
   
 
Η γνώμη μας
Οι ξένοι και εμείς

6 Δεκεμβρίου 2013

Πολλές δημοσιογραφικές ειδήσεις σήμερα χρήζουν επισήμανσης:

1. «Οριζόντιος» συντελεστής φόρου 20%.  Πρότεινε το ΙΟΒΕ και το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο, σύμφωνα με μελέτη του Καθ. Καραβίτη στενού συνεργάτη του Υπουργού Οικονομικών κ Στουρνάρα. 

Ελπίζουμε έτσι να λυθούν πολλά προβλήματα και ελπίζουμε να μην ξαναδούμε δικαστική υπάλληλο με καταθέσεις €8 [οκτώ εκατομμυρίων ευρώ]…
   

2. Σόιμπλε [Wolfgang Schauble], Υπουργός Οικονομικών Γερμανίας.  Αναφερόμενος  στην κρίση είπε: «Δεν είναι τα κράτη που προκάλεσαν την κρίση, αλλά ο χρηματοπιστωτικός κλάδος.»

Μάλιστα κύριε Σόιμπλε, ίσως όλα τα κράτη, αλλά πλην Ελλάδος.  Στην Ελλάδα συνέβη ακριβώς το αντίθετο.


3. Το πάντα πολύ κατατοπιστικό εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της Alpha Bank επικρίνει πειστικότατα τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ που παρουσίασε στην Ελλάδα ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ανχέλ Γκούρια [Angel Gurria]. 

Συνεχίζουν  να μας επικρίνουν οι ξένοι την ώρα που κάναμε τόσες θυσίες με τις οποίες διαψεύσαμε τις προβλέψεις τους!

4. «Λύση στα ΕΑΣ [Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα] για τη δόση του 1 δις Ευρώ». Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα που αναμένει λύση, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου στις Βρυξέλλες.

Η επιμονή να μην έχουμε καμία παραγωγή στην Ελλάδα για να τα αγοράζουμε όλα από την Γερμανία παραμένει αναλλοίωτη.


5. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμποδίζει την πώληση της ΔΕΣΦΑ στην Αζερική Σοκάρ αν δεν τηρηθούν ορισμένες χρονοβόρες διαδικασίες.  Αυτά δήλωσε ο Κλάους Ντίτερ Μπόρχαρντ, Γενικός Διευθυντής Ενέργειας.  Τα επιβεβαίωσε και Μαρλέν Χόλζνερ εκπρόσωπος του αρμόδιου για την ενέργεια Επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ. 
6. Ο ίδιος Μπόρχαρντ δήλωσε ότι δεν ισχύουν οι συμφωνίες της Ρωσίας με Ελλάδα, Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, Σλοβενία και ακόμα και Σερβία για την διέλευση του αγωγού Southstream από αυτές καθότι η κοινοτική νομοθεσία άλλαξε τον Αύγουστο… 
7. Εξ άλλου και ο Χοακίν Αλμούνια ερευνά πιθανές μονοπωλιακές πρακτικές της Ρωσικής Γκάζπρομ.
8. Τέλος ο Μέλχιορ Ουατελέτ [Melchior Wathelet], γενικός εισαγγελέας, ζήτησε την καταδίκη της ΔΕΗ για την υπόθεση ανοίγματος της αγοράς του λιγνίτη του 2008.  Το ευρωδικαστήριο είχε απαλλάξει την ΔΕΗ με απόφασή του το 2012 πλην όμως η Κομισιόν επιμένει και ζητά αναίρεση της προηγούμενης απόφασης.

Ο Αλμούνια είναι αυτός που καθυστέρησε επί χρόνια την συγχώνευση Olympic και Aegean με αποτέλεσμα την δημιουργία ζημιών πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τις δύο Ελληνικές εταιρείες και την Ελλάδα φυσικά.  Χωρίς κανένας να κληθεί να «πληρώσει το μάρμαρο» γι’ αυτό και τον βλέπουμε σαν συνοδοιπόρο…

Οι Γερμανοί πρόλαβαν βέβαια να φτιάξουν τον δικό τους αγωγό στον πυθμένα της Βαλτικής που τους συνδέει με την Ρωσία χωρίς να μεσολαβεί τρίτη χώρα και πριν αλλάξουν οι κανόνες της Ευρώπης που αφορούν τις οκτώ χώρες που αναφέραμε.  Πρόεδρος μάλιστα της ρωσογερμανικής εταιρείας του αγωγού είναι ο πρώην καγκελάριος Γκερχαρντ Σροντερ [Gerhard Schreuder].

Πολλοί Γερμανοί πρωταγωνιστούν σε όλες τις άλλες ειδήσεις έχοντας βάλει στόχο την Ελλάδα.  Φαίνεται ότι τελικά αντί για μια Ευρωπαϊκή Γερμανία περάσαμε σε μια γερμανική Ευρώπη.  Έτσι δικαιώνονται και ο Μιτεράν [που συμπαθούσε πολύ την Γερμανία και γι’ αυτό ήταν ευχαριστημένος που είχε δύο Γερμανίες] και ο Λόρδος Ισμέι [Ismay] που είχε πει “The purpose of NATO is to keep Americans in, Russians out and Germans down.” 


 
  Εκτύπωση σελίδας   Αποστολή με e-mail

 
     
 
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.
Τηλ: 210.3641742 | 210.3641831 - Fax: 210.3641628
designed by Creative Marketing S.A.
powered by OSMIUM™
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

 


 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ