Ροή εξελίξεων Παγκόσμιοι δείκτες

Login:
  Login
  site map | επικοινωνία
  αναζήτηση
   
 
Η γνώμη μας
Η επόμενη μέρα

23 Δεκεμβρίου 2013

Στο συνέδριο με θέμα «Χρηματιστήριο Αθηνών - Επενδυτές συμμέτοχοι & όχι αμέτοχοι» του Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου που διεξήχθη στο Χίλτον το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος της ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ. κ. Παναγιώτης Δράκος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, παρουσία του Πρόεδρου και της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Προέδρου του Σ.Ε.Δ., καθώς και του Προέδρου του Σ.Ε.Δ.Υ.Κ.Α.. 

Ο κ. Δράκος εξέφρασε την απαισιοδοξία του για τις αυξήσεις κεφαλαίων που θα πρέπει να πραγματοποιήσουν οι τράπεζες και οι λοιπές εισηγμένες. 

Τόνισε ότι τα φορολογικά μέτρα θα έχουν μηδενικό αποτέλεσμα, ενώ θα δράσουν ως αντικίνητρο στις αναγκαίες αυξήσεις των μετοχικών κεφαλαίων των εισηγμένων οι οποίες θα δώσουν ώθηση στην ανάκαμψη της οικονομίας, γεγονός απαραίτητο για τους νέους και τους ανέργους.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει ταυτόχρονα δύο φόρους (επί των συναλλαγών και της υπεραξίας), η οποία αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία.  Χαρακτηριστικά υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «δεν δέχτηκε να συνυπολογίζονται κέρδη και ζημίες και από τα παράγωγα μαζί με τις υπόλοιπες επενδυτικές συναλλαγές.  Ούτε δέχτηκε να υπάρξει κάποιο αφορολόγητο ποσό, δεύτερη παγκόσμια πρωτοτυπία.  Επέλεξε να επιβάλει φόρο υπεραξίας και σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χαρτοφυλάκια αξίας μικρότερης των €10.000 ενώ ουδείς ενδιαφέρθηκε για την κολοσσιαία απασχόληση που θα δημιουργηθεί σε ιδιώτες και κράτος χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα. Η αποδοχή από την κυβέρνηση μερικών επουσιωδών τροποποιήσεων  που είχαν προτείνει το Χρηματιστήριο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να σεμνυνόμαστε».

Κλείνοντας, ο κ. Δράκος αναρωτήθηκε οι παράγοντες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εάν δεν θα έπρεπε να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στην κυβέρνηση που δεν άκουσε τις προτάσεις τους αλλά επέμεινε σε αυτά τα αντιαναπτυξιακά κίνητρα.  Δήλωσε δε ότι ο ίδιος, ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, θα αποδεχθεί μια τέτοια πρόταση μόλις ο κ. Πρόεδρος φέρει το θέμα προς συζήτηση.


 
  Εκτύπωση σελίδας   Αποστολή με e-mail

 
     
 
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.
Τηλ: 210.3641742 | 210.3641831 - Fax: 210.3641628
designed by Creative Marketing S.A.
powered by OSMIUM™
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

 


 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ