Ροή εξελίξεων Παγκόσμιοι δείκτες

Login:
  Login
  site map | επικοινωνία
  αναζήτηση
   
 
Τα νέα μας

Μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κόστος συμμόρφωσης στους δημοσιονομικούς κανονισμούς

31 Οκτωβρίου 2018

Το Κέντρο Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής - CEPS και η εταιρεία ICF Group Financial Services διεξάγουν κοινή μελέτη για λογαριασμό της ΓΔ FISMA (Γενικής Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Ένωσης Κεφαλαιαγορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) σχετικά με το κόστος συμμόρφωσης των εταιρειών στους δημοσιονομικούς κανονισμούς και ιδίως στις απαιτήσεις των εποπτικών αρχών για την υποβολή αναφορών.

Αυτή τη στιγμή η κύρια προσπάθεια τους αφορά την συλλογή ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους επιχειρηματίες και μια ηλεκτρονική έρευνα. Η μελέτη διεξάγεται στις ακόλουθες χώρες: Αυστρία, Γερμανία, Κάτω Χώρες, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο.  

Ιδιαίτερα σημαντική για την μελέτη κρίνεται η συμμετοχή των επαγγελματιών στους τομείς της συμμόρφωσης και της υποβολής εποπτικών αναφορών, ενώ στην συνημμένη επιστολή του CEPS υπογραμμίζεται ότι οι απαντήσεις και τα οποιαδήποτε αντίστοιχα προσωπικά δεδομένα θα αποθηκευτούν με ασφάλεια και θα αντιμετωπιστούν με απόλυτη εμπιστοσύνη, σύμφωνα με τον πρόσφατο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην online έρευνα που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, καθώς η μελέτη αυτή μπορεί να επηρεάσει τις επόμενες πολιτικές που σχετίζονται με τον Έλεγχο της Καταλληλότητας για την Υποβολή Εποπτικών Αναφορών (βλ. τον Χάρτη Πορείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).


 
  Εκτύπωση σελίδας   Αποστολή με e-mail

 
     
 
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.
Τηλ: 210.3641742 | 210.3641831 - Fax: 210.3641628
designed by Creative Marketing S.A.
powered by OSMIUM™
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

 


 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ