Ροή εξελίξεων Παγκόσμιοι δείκτες

Login:
  Login
  site map | επικοινωνία
  αναζήτηση
   
 
Τα νέα μας

Το Πρόγραμμα Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2020

20 Φεβρουαρίου 2020

Το Πρόγραμμα Εργασίας της για το 2020 ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις αρχές Φεβρουαρίου. Το Πρόγραμμα καθορίζει τις δράσεις που θα αναλάβει η Επιτροπή το 2020 για να μετατρέψει τις πολιτικές κατευθύνσεις της Προέδρου φον ντερ Λάιεν σε απτά οφέλη για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία της Ευρώπης. Σκοπός είναι να αξιοποιηθούν με επιτυχία οι ευκαιρίες που θα αποφέρει η διπλή, οικολογική και ψηφιακή, μετάβαση.

Στο πλαίσιο θα υιοθετηθεί μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Το Πρόγραμμα Εργασίας ξεκινάει με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα επενδυτικό σχέδιο για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση 1 τρις ευρώ βιώσιμων επενδύσεων κατά την επόμενη δεκαετία. Αυτό θα υποστηριχθεί από το νέο Πρόγραμμα InvestEU, που θα στηρίξει τις επενδύσεις και την πρόσβαση σε χρηματοδότηση από το 2021 ως το 2027. Τα χρήματα που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για την Ανανεωμένη Στρατηγική της Ε.Ε. για την Αειφόρο Ανάπτυξη, η οποία στοχεύει στην ανακατεύθυνση των ροών των ιδιωτικών κεφαλαίων στις πράσινες επενδύσεις.

Στο Πρόγραμμα αναφέρεται επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει μια ολοκληρωμένη νέα Βιομηχανική Στρατηγική για την Ευρώπη, η οποία θα υποστηριχθεί από μια ειδική Στρατηγική για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις ώστε να διευκολύνει την λειτουργία και την ανάπτυξη τους.

Αυτές είναι οι δύο πρωτοβουλίες είναι οι σημαντικότερες του Προγράμματος Εργασίας από την οπτική των εισηγμένων εταιρειών, ενώ ακολουθούν και οι υπόλοιπες τέσσερις:
- Μια οικονομία στην υπηρεσία των ανθρώπων
- Μια ισχυρότερη Ευρώπη στον κόσμο
- Προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής
- Μια νέα ώθηση για την ευρωπαϊκή δημοκρατία

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του Προγράμματος Εργασίας εδώ.


 
  Εκτύπωση σελίδας   Αποστολή με e-mail

 
     
 
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.
Τηλ: 210.3641742 | 210.3641831 - Fax: 210.3641628
designed by Creative Marketing S.A.
powered by OSMIUM™
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

 


 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ