Ροή εξελίξεων Παγκόσμιοι δείκτες

Login:
  Login
  site map | επικοινωνία
  αναζήτηση
   
 
Τα νέα μας

Μελέτη Επιπτώσεων εν όψει νομοθετικής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των επενδυτών

21 Οκτωβρίου 2020

Μετά από ενημέρωση που λάβαμε από το Υπουργείο Εξωτερικών, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι η Γενικη Διεύθυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Ένωσης Κεφαλαιαγορών (DG FISMA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διερευνά την ανάγκη ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα στοχεύει στην ενδυνάμωση της προστασίας των επενδυτών και στη διευκόλυνση του πλαισίου υλοποίησης επενδύσεων στο εσωτερικό της Ε.Ε. Η εν λόγω πρωτοβουλία προκύπτει από την εφαρμογή του αναθεωρημένου Σχεδίου Δράσης για την Ένωση Κεφαλαιαγορών και αναμένεται το πρώτο μισό του 2021.

Στο πλαίσιο συλλογής στοιχείων για τη σύνταξη έκθεση αξιολόγησης επιπτώσεων της μελλοντικής νομοθεσίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναθέσει στην ιδιωτική εταιρεία Ecorys, ως ανεξάρτητο αξιολογητή, τη διενέργεια μελέτης η οποία θα διερευνά, μεταξύ άλλων, τις στάσεις των επενδυτών της Ε.Ε. απέναντι στα κρατικά μέτρα προστασίας των επενδύσεων.

Για τον σκοπό αυτό η εταιρεία έχει ετοιμάσει το ερωτηματολόγιο που μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EUInvestorSurvey 
το οποίο απευθύνεται σε επενδυτές ή σε ιδιώτες που ενδιαφέρθηκαν να επενδύσουν εντός της Ε.Ε. και δεν τα κατάφεραν λόγω εμποδίων ή δυσμενών συνθηκών.

Κατόπιν των παραπάνω, σας  παροτρύνουμε τα μέλη μας να προωθήσουν το παρόν σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, με την παράκληση να συμπληρωθεί μέχρι την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την Προϊσταμένη του αρμόδιου Τμήματος της Διεύθυνσης Πολιτικής Διεθνούς Εμπορίου, κα Τατιάνα Λεονάρδου (tleonardou@mnec.gr, 210 328 6244/694 9395846).


 
  Εκτύπωση σελίδας   Αποστολή με e-mail

 
     
 
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.
Τηλ: 210.3641742 | 210.3641831 - Fax: 210.3641628
designed by Creative Marketing S.A.
powered by OSMIUM™
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

 


 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ