Ροή εξελίξεων Παγκόσμιοι δείκτες

Login:
  Login
  site map | επικοινωνία
  αναζήτηση
   
 
Τα νέα μας

Η ΕΝΕΙΣΕT συμμετέχει σε έρευνα του ΣΕΒ για την Εταιρική Διακυβέρνηση

5 Φεβρουαρίου 2021

H ΕΝΕΙΣΕΤ συμμετέχει στην πρωτοβουλία του ΣΕΒ σε συνεργασία με την KPMG και με την υποστήριξη του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΣΕΔ) με σκοπό την διεξαγωγή έρευνας για την εφαρμογή των απαιτήσεων του νέου νόμου 4706/2020 στις εισηγμένες εταιρίες. Για το σκοπό αυτό καλούμε τα μέλη μας να "κατεβάσουν" το σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο θεωρούμε πολύ κρίσιμο να απαντηθεί με προσοχή. 
 
Ακολουθεί μήνυμα του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒ κ. Χατζόπουλου στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά η ανάγκη συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου και στο οποίο περιέχονται αναλυτικά οι λεπτομέρειες και ο υπερσύνδεσμος για την συμμετοχή των ενδιαφερομένων.
 
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, τα μέλη μας μπορούν να απευθυνθούν στην κυρία Αθηνά Βουνάτσου (211 5006 109,  Ε.
avounatsou@sev.org.gr) ή την κυρία Αυγή Οικονομίδου (211 5006 130, Ε. aoikonomidou@sev.org.gr), Τομέας Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών του ΣΕΒ.  

_______________________________________________________________


Ο ΣΕΒ παραμένοντας πιστός στο έργο για την ανάδειξη της αξίας της ορθής εταιρικής διακυβέρνησης και της καλλιέργειας σχετικής κουλτούρας στις επιχειρήσεις, είναι πάντα δίπλα στα μέλη του αλλά και δίπλα στην αγορά παρέχοντας συνδρομή και υποστήριξη.  

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την ψήφιση του Νόμου 4706/2020 περί Εταιρικής Διακυβέρνησης που εισάγει νέες απαιτήσεις αναφορικά με τη διοίκηση, την εσωτερική οργάνωση και τη λειτουργία των εισηγμένων Ανωνύμων Εταιρειών, σχεδιάσαμε, σε συνεργασία με τη διεθνή Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων KPMG και με την υποστήριξη του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΣΕΔ) και την Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ), μια έρευνα σχετικά με την εφαρμογή των νέων αυτών απαιτήσεων στις εισηγμένες εταιρείες.  

Σκοπός της έρευνας είναι η παρουσίαση του βαθμού δυσκολίας των επιχειρήσεων στην προσπάθεια συμμόρφωσης με το νέο νόμο ώστε να προκύψουν στοχευμένες προτάσεις για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του πριν τεθεί σε εφαρμογή τον προσεχή Ιούλιο, καθώς και να σχεδιαστούν ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των επιχειρήσεων αναφορικά με πρακτικούς τρόπους εφαρμογής των νέων απαιτήσεων. 

Η έρευνα θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου και το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο εδώ, με δυνατότητα συμπλήρωσης από ένα μέλος του ΔΣ με καλή γνώση των αρχών εταιρικής διακυβέρνησης της εταιρείας σας οποιαδήποτε στιγμή και με οποιοδήποτε μέσο (Η/Υ, tablet, κινητό). Το ερωτηματολόγιο σας αποστέλλεται επίσης συνημμένα με μορφή pdf για διευκόλυνσή σας και για την καλύτερη προετοιμασία των απαντήσεων σας πριν την επίσημη καταχώριση τους στον ανωτέρω σύνδεσμο

Η συμμετοχή σας στην έρευνα είναι ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου να καταστεί εφικτή η ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων που απορρέουν από τη συμμόρφωση με τις νέες απαιτήσεις περί εταιρικής διακυβέρνησης.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία θα μοιραστούμε μαζί σας και θα μας οδηγήσουν σε νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των αρχών εταιρικής διακυβέρνησης στη χώρα μας και στην υποστήριξη των εταιρειών στην εφαρμογή τους. 

Με εκτίμηση, 

Αλέξανδρος Χατζόπουλος
Γενικός Διευθυντής


 
  Εκτύπωση σελίδας   Αποστολή με e-mail

 
     
 
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.
Τηλ: 210.3641742 | 210.3641831 - Fax: 210.3641628
designed by Creative Marketing S.A.
powered by OSMIUM™
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

 


 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ