Ροή εξελίξεων Παγκόσμιοι δείκτες

Login:
  Login
  site map | επικοινωνία
  αναζήτηση
   
 
Τα νέα μας

ΕΝΕΙΣΕΤ: Ανάγκη μεταρρυθμίσεων στη λειτουργία των ελληνικών εταιρειών

29 Απριλίου 2022

Μια πολύ ευχάριστη είδηση επεφύλαξε το τέλος Φεβρουαρίου για την ελληνική αγορά, καθώς τα ετήσια αποτελέσματα 29 μη τραπεζικών εισηγμένων εταιρειών εμφάνισαν το 2021 καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 241% σε σύγκριση με το 2020 και κατά 40% αυξημένα από αυτά του 2019, έτος το οποίο δεν είχε επηρεαστεί από την πανδημία της Covid-19.
Οι επιδόσεις αυτές, για τις οποίες μας είχαν προϊδεάσει τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου του 2021, αποτελούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, όχι μόνο ρεκόρ για πολλές από τις σημαντικότερες εταιρείες της χώρας, αλλά και προανάκρουσμα μακροχρόνιας και διατηρήσιμης αύξησης των μεγεθών των εισηγμένων εταιρειών.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι αυξημένες χρηματικές διανομές των εταιρειών προς τους μετόχους μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνητρο για την αύξηση των επενδύσεων.
Σύμφωνα ωστόσο με άλλες εκτιμήσεις, οι κίνδυνοι δεν λείπουν, καθώς, παρά την έκρηξη της κερδοφορίας, η οποία σε σημαντικό βαθμό οφείλεται σε έκτακτους παράγοντες, ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών υπολείπεται σαφώς των επιπέδων του 2019. Επιπλέον δεν μπορεί να αγνοηθούν οι τρέχουσες κρίσεις (εφοδιαστικές αλυσίδες, αγορά ενέργειας, υψηλά επίπεδα πληθωρισμού και, εσχάτως, η πολεμική περιπλοκή στην Ουκρανία και οι μη προβλέψιμης διάρκειας συνέπειές της). [...]

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του capital.gr ΕΔΩ.


 
  Εκτύπωση σελίδας   Αποστολή με e-mail

 
     
 
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.
Τηλ: 210.3641742 | 210.3641831 - Fax: 210.3641628
designed by Creative Marketing S.A.
powered by OSMIUM™
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

 


 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ