Ροή εξελίξεων Παγκόσμιοι δείκτες

Login:
  Login
  site map | επικοινωνία
  αναζήτηση
   
 
Τα νέα μας

Δελτίο Τύπου Συνάντησης Verena Ross – Αθανάσιου Κουλορίδα

25 Ιουλίου 2022

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) κα Verena Ross είχε ο κ. Αθανάσιος Κουλορίδας, Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ), Δικηγόρος και Επίκουρος Καθηγητής Δικαίου Εταιρειών και Κεφαλαιαγοράς του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη συνάντηση, ο κος Κουλορίδας παρουσίασε τις πάγιες θέσεις της ΕΝΕΙΣΕΤ για τα ζητήματα των εισηγμένων εταιρειών και ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Μεταξύ άλλων, συζήτησαν θέματα όπως η ανάγκη περαιτέρω μείωσης του διοικητικού βάρους για τις μικρομεσαίες εισηγμένες εταιρίες και ενθάρρυνσης της άντλησης κεφαλαίων από τις κεφαλαιαγορές, αλλά και οι επιπτώσεις της ενοποίησης των κεφαλαιαγορών σε περιφερειακά χρηματιστήρια όπως το Ελληνικό.  Ο κος Κουλορίδας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις σε επιμέρους νομοθετήματα τα οποία θα μπορούσαν να επιφέρουν ελαφρύνσεις στις μικρομεσαίες εισηγμένες επιχειρήσεις, ενώ επισήμανε την ανάγκη θεσμοθέτησης επισήμων καναλιών διαλόγου για τον ρόλο των περιφερειακών χρηματιστηρίων, για παράδειγμα, μέσω διαρκών επιτροπών ή έναρξης σχετικού δημοσίου διαλόγου από την ESMA.

Επίσης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στις τρέχουσες ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις στο ευρύτερο θέμα της βιωσιμότητας και της ενσωμάτωσης των κριτηρίων ESG, δίνοντας έμφαση στον τομέα της βιώσιμης χρηματοδότησης.  Ο κ. Κουλορίδας αναφέρθηκε στις επικείμενες πρωτοβουλίες της Ευρωπαικής Επιτροπής, επισημαίνοντας την ανάγκη καθιέρωσης ρεαλιστικών υποχρεώσεων και ίσων όρων ανταγωνισμού με εταιρείες τρίτων χωρών σε θέματα εταιρικής βιωσιμότητας.  Τέλος συζητήθηκαν θέματα εναρμόνισης των κανόνων διαμόρφωσης των κυρώσεων και αστικής ευθύνης σε ενωσιακό επίπεδο.
Διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων σε πολλά ζητήματα. Οι δυο τους υπογράμμισαν την ανάγκη ύπαρξης ενός καλά ισορροπημένου συστήματος εποπτείας που θα περιλαμβάνει μη δικαστικούς και κυρωτικούς μηχανισμούς αποκατάστασης, συμφωνώντας ότι ο ρόλος των εποπτικών αρχών πρέπει να αναθεωρηθεί.

Ο κος Κουλορίδας κατέθεσε συνοπτικό υπόμνημα με τις προτάσεις τις ΕΝΕΙΣΕΤ το οποίο επισυνάπτεται.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεσμικών επαφών που είχε η κα Ross με αφορμή τη συμμετοχή της στο διεθνές συνέδριο "The Future of Sustainable Finance" που διοργάνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο Μέγαρο Καρατζά.

Για το συνοπτικό υπόμνημα, παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ.


 
  Εκτύπωση σελίδας   Αποστολή με e-mail

 
     
 
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.
Τηλ: 210.3641742 | 210.3641831 - Fax: 210.3641628
designed by Creative Marketing S.A.
powered by OSMIUM™
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

 


 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ